Alpha Lipid

Photobucket
November 2019
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Teppanyaki Nite oleh Chef Hensem

Malam ni tak banyak pikir apa untuk dinner. Letih dah kuar mencarik dinner. Dahling asek kemaruk mee goreng ghulam. Dah laa asek gua kene drive pergi. Dia jaga hazel kat rumah. Menarik kan?
Tiba tiba.. *plink* dahling nak makan teppanyaki versi masak-sendiri-dirumah. Yahoo.. tempat nak masak tu dah beli last 2 years. Baru guna sekali jer.. [...]


Our First Date

Hari ni.. untuk segmen ‘Hari Ini Dalam Sejarah’, gua bawak anak dara gua berjalan di The Curve. Dekat jer.. tapi rasa bermakna sangat lah sebab kitorang berdua jer. 1st time pulak tu bawak Hazel ni bershopping.
Stroller masih belum beli. Ari g tgk Bertini tu tetiba cam tak berkenan plak. Car seat dia dah abes la [...]


Spot The Difference :p

Hai .. adik adik..
Arini kakak doze off nak buat pertandingan. Senang senang aja yaa adik adik sekelian. Adik adik semua hanya perlukan sekeping kertas dan pen/pensil. Dah bersedia semua? <– sambil buat muka sehabis ceria dan sengih hingga ke belakang telinga
Spot the difference. Hahahaha.. senang kan? Satu tu macam gambar yang di jemur [...]


Bye Bye KB, Hai Hai KL

Semalam, dah selamat semuanya. Setelah semalaman bergilir gilir jaga Hazel yang tiba tiba takmo tidur sambil merengek rengek penuh manja yang boleh buat semua orang hilang sabar, selamat mempacking 3 biji kotak, 1 luggage, 3 handcarry n 1 diaper bag. Wah.. cemerlang betul. Banyak kan? Tak campur lagi bag + kotak mertua bawak lagi. Yesh, [...]


Ketagihan

Saya sedang mengalami bermacam jenis ketagihan. Agak kronik dan menjadik jadik jugak ketagihan ni. Bukan satu , dua jer tapi banyak. Boleh buat list pasal ketagihan ni semua. Ok la.. nak buat list lah.

Ketagih nak ke warehouse sale : Kalau dulu bila ada book warehouse sale jer tapi lately duk mencarik warehouse [...]


Upacara di hari ke 13

Sabtu aritu ada buat sket majlis kenduri. Dah 13 hari dah umur Lil Hazel. Ada buat kenduri aqiqah n potong jambul Lil Hazel. Tak buat besaran pun. Dalam 150 jemputan jer. Ramainya sedara mara in-laws lah sebab buat kat KB ni. Majlis start pukul 11 am. Di mulakan ngan berzanji n then pastu ada aper [...]


Letih Tapi Nikmat

Hari ni (Jumaat) dah 5 hari dah umur cik kacang ku itu. Kejap jer pulak. 5 hari, 5 kali muka dia berubah ubah. Mula lahir, semua orang kata ikut muka memi dia. Gua lah tu :P Ni skang, pakat duk kata ikut muka dadda dia. Ok laaa.. kulit memang kompem lah dadda dia. Memi dia [...]


Mengisi Perut Yang Lapang

Bila dah sampai Kb ni, sessi makan makan sampai hilang akal pun bermula lah. Tak kira lah, musim apa pun. Makan kena makan kan? Musim hujan ni lagi laaa menjadi jadi. Perut ni asek lapaaaa jer. Tak kira pukul berapa pun. Asyik laaa nak makan. Gile kan? Memang kadang kadang nafsu makan ni dia naik [...]


Bz buggggg

Sambungan semalam. Takder laa penting sangat untuk korang baca tapi saja jer. Nak bercerita. Nak bagitau betapa bznya kakak korang ni haaa.. cewah !
Pagi ahad tu plak, awal awal pagi dah bangun. Amek mak n abah kat KL Sentral. Bawak sekali si nina gons tu. Jarang sangat kitorang 2 beradik kuar sama sama. Yelah, dia [...]


Mini Me

Tadi, after few weeks menunggu dengan penuh kesabaran… tibalah hari untuk buat 3d scan. Suspense pulak lah biler mengenangkan history tu. Kenangan pahit .. owh tidak !
So, tadi gegas gegas (mak, abah n chacha ada di rumah ni) gi berdua je ngan dahling. Sekali tenet buat hal plak.  Pindah rumah baru ni, update dah semua [...]