Alpha Lipid

Photobucket
June 2019
M T W T F S S
« Jul    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Categories

Archives

Where Moms Unite



Selangkah ke alam..

yang tak misteri langsung. Cik Kacang dah start weaning pada umur 4 bulan 3 minggu ++. A bit early lah kan sebab dr suggest pada umur 6 mths. Last month, dr suggest suh start pada umur Hazel 5 mths pulak. Tapi datang mak n abah yang beriya iya kata Hazel dah boleh makan, maka saya [...]


Teppanyaki Nite oleh Chef Hensem

Malam ni tak banyak pikir apa untuk dinner. Letih dah kuar mencarik dinner. Dahling asek kemaruk mee goreng ghulam. Dah laa asek gua kene drive pergi. Dia jaga hazel kat rumah. Menarik kan?
Tiba tiba.. *plink* dahling nak makan teppanyaki versi masak-sendiri-dirumah. Yahoo.. tempat nak masak tu dah beli last 2 years. Baru guna sekali jer.. [...]


Trauma Gua !

Hari Sabtu lepas, kak long n family datang ke rumah membawa lauk pauk yang sedapnya sehingga menjilat tekak. Serius memang layan kalau kak long masak. Windu masakan mak, boleh laaa pujuk kak long masak. Nak nak masak lemak cili api dia.. perghhh.. layan tu!
The best part was kak long buat sambal ayam tu. Wahahahaa.. mekasih [...]


Isnin yang hangat

Isnin aritu memang hangat. Hangat sampai berpeluh tiak ni haaa. Memang dah plan, banyak mende nak kene setel isnin tu. So, lepas sahur.. kunci jam. Bangun jer terus mandi n siap siap untuk ke destinasi. Phewittt.. destinasi tu. Main main..
Mula mula ke HP Svc Ctr tu. Hantar all in one printer tu. Takleh nak on [...]


Apa untuk berbuka?

Bulan posa kan.. aper lagi? Menjaja gambo berbuka lah. Cek mek molek berjaya di buat sampai tak seda dah waktu berbuka. Kelam kabut satu dapur tadi. Dapur jer yg kelam kabut. Tuan dia rileks jer.
Cam biasa, ke pasar ramadhan TTDI. Ya rabbi, ingat sampai pukul 4.30 pm gitu tak ramai orang lagi. Satu macam.. parking [...]


Masa ditunggu-tunggu

Bila bulan posa, apa yang di tunggu tunggu? Masa berbuka lah.. apo laie. Masa lain dah tak heran sangat dah. Masa beyak ke, masa mandi ke, semua tu dah tak syiok.
Dah 3 hari berpuasa kan? Kejap jer plak rasa. Lampu lip lap masih belum pasang. Nak carik penyangkut kecik kecik dulu lah. Kemas sket kut [...]


Again and again

Semalam ma mummy in law n daddy in law (perghhh !) tido sini. Plan asal nak dtg makan cucur bawang ngan kuah kacang tapi agaknyer nampak umah ni cam syiok stim jer, terus tido semalam. Lepas makan, g umah k.jue amek kain baju n tido sini.
Ari ni pepagi lagi dengan jayanya gua dah bangun. Belikan [...]


Yummy for the tummy

Semalam pergi ke Giant. Yes .. lagi dan lagi. This time beli barang dapur plus barang utk beriani. Gajus, kismis and some rempah.
Besh sangat apron ni. Cam kiut kiut. Ader several colors gak laaa.. tp being me, of course ler pink kan. Cam tak logik tetiber biru/green plak. Harga dlm Rm 10.99 kut kalau tak [...]


Seharian yang penat tapi bahagia.

Yesh.. ader certain hari kiter akan rasa..huhu.. penat sangat tapi biler hari tu berakhir.. bahagia jer rasa. Tengah malam b4 semalam tu.. bergegas ke Giant. Aper lagi kalau bukan membeli lauk pauk untuk dimasak keesokkan harinya. Al-maklum laaa, mood isteri mithali sedang on lately. Sang suami pun ari ari nak makan apa sang isteri masak. [...]


New life

Well well well… dah seminggu lebih pindah rumah. Kotak pun banyak dah setel. Tinggal beg beg baju yg malas nak punggah n kemas. Mostly sebab baju baju yg dah takleh nak pakai. Pendek kata, dah tak muat n jeans. Malas laa nak punggah kan.
Dapur pun dah start berasap. Everyday ok. Never in my life masak [...]