Alpha Lipid

Photobucket
December 2019
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Runsing laaa weh !

Tengah runsing & serabut. Cari charger bateri kamera tak jumpa jumpa. Tak tau mana duk ntah. Selalu ada kat plug sebelah katil.. tup tup takdak pulak. Tak tau dah duk mana. Tensi laaa weh !!!
Tapi.. walaupun tensi, tiba tiba mood mengupdate datang lagi. Nak update citer biasa jer. Kuar dating Khamis aritu. Plan nak g [...]


My Favourite BFF

Cam biasa lah. Kalau BFF, siapa lagi kalau bukan Cik Kacang kita.. si Hazel. Yesh.. memang dah plan nak ke The Curve hari ni dengan Hazel. Dah bagitau dahling day before n dia pun kasik pergi. Kasik pergi jer.. duit tak kasik. Huhu..
Plan asal nak ke Flea market jer so, better pergi pagi lah kan? [...]


Cak Cak

Cak !! Lamanya takder buat entry baru. Windu plak nak bebel mmmmbebel kat sini. Bukan takder citer.. citer ada. Hari hari pun ada citer cumanya malas n rajin jer nak menaip tu. Ni pulak bz duk amek order SDII & Alpha Lipid. Saper mau order? Mari mari…
Last week 21st April tu balik ke KB lah. [...]


Hari Berjalan Jalan Tanpa Arah Tujuan

Ari Jumaat tu, takder hala sangat. Dahling nak makan Gulam lagi dan lagi dan lagi.
Nak dijadikan cerita, ada satu hari tu lepas balik dari Gulam, kitorang ada nampak Carrefour sudah dibuka kat Kota Damansara tu. Woww weee.. ini sudah bagus. Ada saingan untuk Giant & Tesco. Bila ada saingan, selalunya mutu persembahan mestilah makin meningkat.. [...]


Aper yang terbaru eh?

Hari ni lepak rumah. Lepas maghrib baru kuar. Takder mende nak beli dah except for kain batik. Wallaweh.. cam terer jer pakai kain batik kan? Hihihih..
Ke KB Mall. Round round, beli mittens & booties lagi, beli sepit rambut lah.. beli mende mende tah. Lalu depan Nespure ni.. dah lama tingin nak try bird’s nests. Ari [...]


Hari Bermesra-mesraan

Hari Jumaat aritu, memang takleh nak kemana. Semua tempat ramai orang belaka. Memandangkan dahlin’ pun tengah dalam happy mood, balik jer dari semayang jumaat tu.. lepas lunch and lepak seround. Kami suami isteri (phewiiittt) kuar jalan jalan dengan niat nak beli siap semua barang keperluan untuk si lil hazel ni.
Tup tup kedai di tuju tutup. [...]


Letih yang membahagiakan

Hari Rabu tu, ada check up dengan Dr Awang. Banyak dugaan betul. Mula mula sampai, kata Dr ada c-sect pukul 4 pm. So, sempat.. tup tup asst suh g mana mana dulu sebab emergency plak operation tu. So, kuar dulu… terus ke KB Mall. Maner lagi nak g kan? Hehehehe..
Beli apa yang patut termasuk laaa [...]


For 2 months.

Masak gua… tinggalkan rumah for 2 months. Huhuhu…
Ada kotak kecik seketul, bag merah tu, bag laptop and bag ff tu jer. Barang baby dah selamat di hantar time balik last month. Lega jugaklah..
Tutup apa yang patut. Simpan beskal biru dlm rumah. Visit pokok betik dan 6 bijik buahnya. Subur kan? Tup tup time nak simpan [...]


Lok Ching

Aritu ada citer pasal Lok Cheng kan? Rupanya.. Lok Ching lah. Salah eja plak. 1st time makan ni seumur hidup. Ni pun sebab kawen ngan orang kelate ni. Kalau tak, sampai ke mati lah memang tak kenal Lok Ching nih.
Time tu pergi ke Nirwana Maju (KK Square). KK Square tu Kubang Kerian Square lah.. cewah. [...]


Mengisi Perut Yang Lapang

Bila dah sampai Kb ni, sessi makan makan sampai hilang akal pun bermula lah. Tak kira lah, musim apa pun. Makan kena makan kan? Musim hujan ni lagi laaa menjadi jadi. Perut ni asek lapaaaa jer. Tak kira pukul berapa pun. Asyik laaa nak makan. Gile kan? Memang kadang kadang nafsu makan ni dia naik [...]