Alpha Lipid

Photobucket
June 2019
M T W T F S S
« Jul    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Categories

Archives

Where Moms Unite



Runsing laaa weh !

Tengah runsing & serabut. Cari charger bateri kamera tak jumpa jumpa. Tak tau mana duk ntah. Selalu ada kat plug sebelah katil.. tup tup takdak pulak. Tak tau dah duk mana. Tensi laaa weh !!!
Tapi.. walaupun tensi, tiba tiba mood mengupdate datang lagi. Nak update citer biasa jer. Kuar dating Khamis aritu. Plan nak g [...]


Sepetang Dengan BFF

Bukan keluar pun. Lepak rumah jer. Ini pun entry tertunggak ni. Punyaaa laaa bz sampai tak dan nak buat entry baru. Bz buat apa? Tak tau nak cakap bz buat apa tp memang hari hari bz lah. Surirumah pun bz tau. Bukan tidur jer petang petang. Cewah !
Ini cerita hari Sabtu lepas. Tak keluar mana [...]


Happy Mother’s Day :D

Untuk semua yang menyambut. Mak, mommy, ibu, ummi, memi, mother, chek, mama dan semua yang sewaktu lah kiranya.
Ni 1st time gua celebrate mother’s day ni. Semalam dah start dapat wishes incl. dari MIL. Terharu ok. Selalu kita duk wish orang. Ari ni.. kita dapat wishes. Yahoooo !! Tapi takder pun wish from Hazel nor her [...]


Mom & Baby Expo 2010

Semalam, pagi pagi dah bangun. Siapkan mek tot Hazel tu.. n then kasi tidur. Memi’s turn untuk bersiap pulak. By 10.30 am dah nak sampai Mid Valley. Awal kan? Park kat P2 sebab P1 dah full. Aiyarkkkk.. nasib laa P2 masih banyak kosong. Siap boleh pilih pilih lagi. Call Nina, masih di Imigresen and kak [...]


Dah beli jugak ..

Tak dak laa banyak sangat pun $$$. Kut satgi ada orang buat entry “Aku tak habiskan duit laki” pulak. Hari Isnin punya citer ni. Lagi sekali kuar berdating ngan Hazel. Yer.. dah takder kawan lain. Ni jer laaaa kawan gua dunia n akhirat.
Tak pergi jauh jauh pun. Again, ke The Curve. Suka lah The Curve [...]


My Favourite BFF

Cam biasa lah. Kalau BFF, siapa lagi kalau bukan Cik Kacang kita.. si Hazel. Yesh.. memang dah plan nak ke The Curve hari ni dengan Hazel. Dah bagitau dahling day before n dia pun kasik pergi. Kasik pergi jer.. duit tak kasik. Huhu..
Plan asal nak ke Flea market jer so, better pergi pagi lah kan? [...]


Cak Cak

Cak !! Lamanya takder buat entry baru. Windu plak nak bebel mmmmbebel kat sini. Bukan takder citer.. citer ada. Hari hari pun ada citer cumanya malas n rajin jer nak menaip tu. Ni pulak bz duk amek order SDII & Alpha Lipid. Saper mau order? Mari mari…
Last week 21st April tu balik ke KB lah. [...]


Melempiaskan Nafsu Yang Tak Tertahan - Entri yang tertunggak !

Lepas 3 bulan di KB.. pulang ke KL adalah sesuatu yang indah. Mana taknyer, windu weh nak ke merata rata. Windu The Curve, windu Ikano n windu sangat kat OU. Lepas berhari hari memujuk big boss, akhirnya last week si-big-boss-hensem pun bersetuju lah. Itupun mula mula dia kata ke Giant jer. Tapi suruh siapkan si [...]


Di Mana Kaunter Pertanyaan ?

Tajuk adalah berkaitan dengan entry pada hari ini yer anak - anak. Ini adalah kerana gua mempunyai beberapa kemusykilan yang memerlukan jawapan beralternatif (bukan music tp berpilihan lah.. lebih kurang gitu).
Soalan yang pertama :
Berapa lama baby pakai barut tu ek? Hazel dah 14 weeks dah. Mittens & booties still pakai sebab takut tercakar. Aritu try [...]


Cerita Tertunggak

Citer ni dah lama tapi nak citer lah jugak. Tak peduli.
Hari Ahad aritu, (28 Mac) gilos dah lama kan? Aida & Noor datang ke rumah. Gather gather bersama babies. Ingat entry ni? (klik image utk ke entry tersebut)
Time ni masing masing tunjuk buyung masing masing lah. Aida due on Nov, Noor on Dec n me [...]