Alpha Lipid

Photobucket
August 2019
M T W T F S S
« Jul    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Anak Sapa la Yang Gangster Sangat Ni??

Rupa-rupanya anak sendiri. Wakaaa. Apasal laa tidur camni anak weh? Selalunya, dia tidur kat bilik sendiri. 2-3 kali jaga, tidurkan dia semula kat bilik dia. Bila dah pagi, bagi ( . Y . ) baru kasi tidur sama. Kadang2, dia temankan dadda dia tidur bila memi mandi. Kaki mesti satu naik atas punya. Kadang2, naik [...]


I Miss..

Keluar lepak lepak minum dengan girlfriends
Berkepit dengan dahling 24/7
Jalan jalan tanpa arah tapi still enjoy
Tengok wayang berdua dengan dahling… mesraaaa !
Buat last minute plan..
Keluar pukul 4 am carik makan
Tidur awal (time dulu dulu.. taknak tidur awal :P)
banyakkkkk lagi…

Tapi takper.. sebab semua tu diganti dengan budak ini :
Tak sangka rasa happy walaupun dah tak buat benda [...]


Aktiviti Malam Malam.. syhhhh

Haaa.. apa korang pikir eh? Jeng jeng jenggggg…
Ni aktiviti malam time World Cup punya musim jer. Malam malam biasa, aktiviti lain. Wahahaha. Mana nak sama pun. Yelah, kalau takder world cup, pukul 10 pun nak kuar jalan jalan g giant lagi. Sekarang, no more ok. Kul 10 malam dah ada di rumah. Bersiap sedia untuk [...]


Lil Kacang in the plane.. the plane

Sambil ada orang kerdil jerit jerit tunjuk ke arah kapal terbang. Hihhih..
Sejak dah reti bahasa ni, bukan masa tidur dia bila naik flight. No more lena sampai tak hirau kiri kanan dah. Hazel dah pandai lah. Dia nak main main.. sibuk korek tray … (last last bukak dua tray n baringkan dia, bukan main suka. [...]


My Saviour

Terima kasih to diri sendiri.. cewah. Tak laaa.. terima kasih to Mass sebab highlight pasal produk baby sebamed.
Cik Kacang ada masalah eczema, rashes (bila panas) and kupingan kepala (juga bila panas) lately. Semua terjadi bila memi dia ni miang miang g bagi try susu formula. Saja laaa… niat baik ok. Nak kenalkan kat susu formula.. [...]


The Best Gift Ever

P/S : The best gift ever. Terima Kasih Tuhan


What You’ve Missed ..

Banyak benda berlaku sepanjang ketidak aktifan gua dalam blog ni. Hazel dah boleh meniarap, dah boleh buat muka geram sambil genggam tangan ala-ala penumbuk (cam gua heran :P) and besday Ayuni (my niece, anak kak long). Mana lagi dengan ke’happy’an melantak pulut deghoyan lagi. Heavennnnnn sangatttt !!!
Photo taken during Ayuni’s Birthday Celebration kat rumah kak [...]


Di sengat lebah yang kiut ;D

Hari jumaat lepas, ke Ikano. Tujuan utama? Nak makan chee cheong fun di Kluang Station sambil berjalan jalan lah. Apo laie kan? Nak carik jugak kasut untuk diri sendiri sebab takder kasut yg cun pun nak dipakai bila kuar berdating bersama suami dan anok.
Hari ni kuar, si kacang telah bertukar menjadi si lebah yang kiut. [...]


Selangkah ke alam..

yang tak misteri langsung. Cik Kacang dah start weaning pada umur 4 bulan 3 minggu ++. A bit early lah kan sebab dr suggest pada umur 6 mths. Last month, dr suggest suh start pada umur Hazel 5 mths pulak. Tapi datang mak n abah yang beriya iya kata Hazel dah boleh makan, maka saya [...]


Serius ! Tak masuk akal !

Baru tau arini (baca status kat FB) kata kerajaan suruh bagi cuti sehari dalam seminggu dan kasik maid pegang passport. Sungguh tak masuk akal. Serius la.. diorang ni dah buat kajian bersungguh ke? Boleh kalau nak cuti, gua potong jer gaji.. hamek obat!
Ida rocker pernah bagitau. Laki dia tepon n bagitau kata maid dpt cuti [...]