Alpha Lipid

Photobucket
April 2019
M T W T F S S
« Jul    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Projek Dalam Otak !

Bukan taknak update tp currently ada macam macam projek dalam otak. So, otak takleh nak pikir any idea untuk buh dalam blog. So, blog pun tak berupdate. Harap maklum..
Project Pertama : Nak bake a cake sekali deco untuk birthday dahling on the 15th ni. Resipi dah ada.. thanks to Nurul Babycakes.
Project Kedua : Eh..dah takder [...]


Di sengat lebah yang kiut ;D

Hari jumaat lepas, ke Ikano. Tujuan utama? Nak makan chee cheong fun di Kluang Station sambil berjalan jalan lah. Apo laie kan? Nak carik jugak kasut untuk diri sendiri sebab takder kasut yg cun pun nak dipakai bila kuar berdating bersama suami dan anok.
Hari ni kuar, si kacang telah bertukar menjadi si lebah yang kiut. [...]


Ok. Dah Rajin !

Arini rajin datang lagi. Rajin paksa paksa saya.. “sila laa update blog dei !” Baik lah rajin… segera mengupdate. Yer.. dengan penuh ikhlas *update sebelum ni memang tak ikhlas update pun*
Tak tau laaa apa pasai nampak jer camera, muka berubah serius. Eleh.. ingat dia buat muka serius, memi takut ka? Piiirahhhh… tak heran lah. Meh [...]


I Miss

My blog… 1 week tak mengadap n merepek rapuk dalam ni.. boleh buat gua depression. Banyak cerita nak citer n harapnya besok lusa.. ada masa lah..
P/S : Letih sangat.. seriously, tak cukup tido lately. Sob sob.. kepala gua mau pecah.


Bersiaran Secara Langsung Dari ..

Kubang Kerian, Kelantan.
Wahahaha.. cam saspen tak? Tak saspen pun takpe. Takdak niat pun nak suh pakat tersaspen. Dah selamat sampai petang tadi. Cam biasa.. naik Firefly . Senang n senang. Cuaca pun ok walaupun pilot cam biol sket. Gelong time nak take off. Time nak landing lagi la. Siap sakit kepala ok. Mujur time nak [...]


Cak Cak

Cak !! Lamanya takder buat entry baru. Windu plak nak bebel mmmmbebel kat sini. Bukan takder citer.. citer ada. Hari hari pun ada citer cumanya malas n rajin jer nak menaip tu. Ni pulak bz duk amek order SDII & Alpha Lipid. Saper mau order? Mari mari…
Last week 21st April tu balik ke KB lah. [...]


Tekanan Paling Hebat Hari Ini

Bukan lah baru hari ni pun rasa tertekan ni. Cuma malam ni tekanan tu cam meluap luap sangat.  Tak bawak balik laptop sendiri sebab banyak bag sangat nak kena bawak. Bag latop laki dah seketul. Bag baju 1, bag utk botol and pump 1 and diaper bag 1. So, laki kasik pinjam lah vaio p [...]


Entry Terakhir

Sebelum balik ke KB besok. Jangan laaa salah sangka pulak. Dah 7 tahun berblogging.. takkan mungkin gua nak resign begitu saja. Cewah..
Besok dah nak balik ke KB lagi. Untuk besday FIL dan untuk jab si Kacang kali ke 3. Saspen lah sebab itu hari naik flight, Hazel masih kecik toek. Tido jer kejenya. Sekarang ni [...]


Di Mana Kaunter Pertanyaan ?

Tajuk adalah berkaitan dengan entry pada hari ini yer anak - anak. Ini adalah kerana gua mempunyai beberapa kemusykilan yang memerlukan jawapan beralternatif (bukan music tp berpilihan lah.. lebih kurang gitu).
Soalan yang pertama :
Berapa lama baby pakai barut tu ek? Hazel dah 14 weeks dah. Mittens & booties still pakai sebab takut tercakar. Aritu try [...]


Sampai Hati Hazel Buat Memi Camni :(

Semalam.. Hazel takmo tidur. Sebagai usaha memi mithali cintaku (sape ingat lagu rock kangkang ni by U-topia?) Ok, sambung citer.. memi pun riba sambil dodoikan Hazel. Hazel suka kena dodoi .. siap rileks rileks jer tembab muka tu kat kopek memi. Takper.. memang untuk Hazel pun (dan dadda Hazel).
Memi tengok .. eh, takmo lena lagi [...]