Alpha Lipid

Photobucket
October 2019
M T W T F S S
« Jul    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Happy Birthday Dahling

Happy Birthday to my husband yang terchenta, Mr J. Semoga panjang panjang umur, murah rezeki (jangan lupa pass sikit kat si isteri ni haaa) and semoga kita happy happy joy joy sampai akhir hayat. Phewittttt!
Happy Birthday and happy dadda’s day
xOxO


Selangkah ke alam..

yang tak misteri langsung. Cik Kacang dah start weaning pada umur 4 bulan 3 minggu ++. A bit early lah kan sebab dr suggest pada umur 6 mths. Last month, dr suggest suh start pada umur Hazel 5 mths pulak. Tapi datang mak n abah yang beriya iya kata Hazel dah boleh makan, maka saya [...]


Takziah

To Fara (Charmbutterfly) ke atas pemergian bonda tercinta pada petang tadi (11th May 2010, Selasa) akibat hypertension (coma).
Kakak dan husband juga Hazel mengucapkan Takziah kepada Fara, Sharil, Ayden and famili. Semoga redha dan bersabar. Sama sama kita doakan semoga beliau di tempatkan ditempat mereka yang beriman dan tenang di sana.
Fara, kiter tak boleh nak cakap [...]


Happy Mother’s Day :D

Untuk semua yang menyambut. Mak, mommy, ibu, ummi, memi, mother, chek, mama dan semua yang sewaktu lah kiranya.
Ni 1st time gua celebrate mother’s day ni. Semalam dah start dapat wishes incl. dari MIL. Terharu ok. Selalu kita duk wish orang. Ari ni.. kita dapat wishes. Yahoooo !! Tapi takder pun wish from Hazel nor her [...]


Entry Terakhir

Sebelum balik ke KB besok. Jangan laaa salah sangka pulak. Dah 7 tahun berblogging.. takkan mungkin gua nak resign begitu saja. Cewah..
Besok dah nak balik ke KB lagi. Untuk besday FIL dan untuk jab si Kacang kali ke 3. Saspen lah sebab itu hari naik flight, Hazel masih kecik toek. Tido jer kejenya. Sekarang ni [...]


Dah 12 weeks dah. Sekejapnyaa..

Pejam celik , makan idur.. dah 12 weeks dah umur Cik Kacang kiter ni. Kejap jer masa berjalan kan? Cam baru jer aritu duk kecoh kecoh pregnant, pastu kecoh kecoh citer sedih, kecoh kecoh beranak n now.. kecoh kecoh anak dah membesar. Sukanyaa !
Last Ahad sebenarnya umur Hazel cukup 12 weeks. Nampak cam baru 12 [...]


Al Fatihah

Al-Fatihah untuk semua yang pergi meninggalkan kita baru baru ni. Hari tu, saya dikejutkan dengan berita pemergian Mohd Yusri Abd Wahad aka Non, teman sekelas semasa di AIM (AKademi Infotech Mara). Berita pemergiannya ada di pampang di akhbar. Maut ketika mengisi minyak. Adoi.. arwah seorang yang suka melawak. Pergi meninggalkan seorang balu dan dua orang [...]


Dah tak lama pun.. lusa jer

Kejap jer dah 3 bulan duk di sini. CamnerĀ  agaknya pokok betikku? Kereta kecikku? Rumahku syurgaku? Harap harap semua ok lah.
Lusa dah nak balik sana. Kejap kan? Memang kejap sangat pun rasanya. Hazel pun dah cukup 8 weeks dah. Dah beli nyanyi lagu Cibidi Bidi Bang Bang dah ni ha. Barang tak pack lagi. Aiyarkkkk.. [...]


Khas Buat Mother Mother Semalaysia

Ada pengumuman buat yang tak tau lagi la. Yang dah tau.. bagus ! Peka terhadap keadaan sekeliling. Eh, bukan mother mother sahaja.. father father pun boleh baca. Yang baru nak jadik mother pun ok jer. Pendek kata, semua peringkat lah. Senang citer
Bila ? Kat mana? Apa dia?
Ada MOTHERHOOD EXPO 2010 lah geng. Gua [...]


Introducing : My Preeeecioussss

Hai dunia ! Nama saya Hazel. Ini gambar saya berumur 3 hari. My Dadda tunggu depan baby cot semata mata nak capture gambar saya sedang bermimpi indah sambil tersenyum kerek. Esp. for my Aunty aunty pipit: Thanks aunties semua.
Saya keluar dari tummy Memi melalui tingkap perut. Emergency pulak tu. Kesian memi, dah laaa sakit contraction. [...]