Advert

Go to Mama Panda's FB Page
Archives
Categories
Calendar
February 2012
S M T W T F S
« Jan   Mar »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Instagram
 

Agak scary

Malam ni nak citer satu kisah scary lite lite je..

Tadi, sebab cik kacang tu asek menuntut janji yg gua buat petang tadi.. maka kami pun kuar ke kedai roti. Yer, petang tadi sebelum dia nap gua  cakap “tido laa.. nanti malam ni bila kita go out ok.. kalau tak tido, cannot go out”. and dia pun pejam mata sambil cakap “out with memi”.

Bila dia bgn.. after mandi n minum susu.. after abes satu cd mickey mouse, dia mula buat perangai. Suruh kita todonk (dukung) dia n asek duk ulang “out with memi… out with memi”. Yer, itulah padah berjanji dengan budak kuat daya ingatan. So, terpaksa la salin baju dan bawak dia ke kedai roti. Alang alang keluar, baiklah ke kedai membeli roti untuk dimakan pagi besok. Memi not in the mood untuk bake roti. Dah beli semua, kitorang melencong ke stesen minyak untuk pam angin kete. No wonder la steering senget senget.. tayar depan takdak angin.

Dah setel isi angin, nak balik la rumah kan. So, gua pun bawak dengan penuh perasaan, al maklum ler.. angin tayar penuh. Kereta jadi power root tongkat ali terus! Lalu depan husm tu, sekali trafik light pun merah, elok berhenti sebelah van jenazah. Gua pun diam je la.. sekali hazel kan suka tgk luar tingkap. terus dia menjerit.. siap tunjuk tunjuk luar tingkap kete sambil muka dia pusing kat seat kete. Aaahhh.. sudah.. siap menjerit suruh gua amek dia.. camner nak amek.. tgh nak jalan dah.. so gua slowkan kete sambil pegang tangan dia n baca ayat kursi… alhamdulillah.. bila je van tu pintas kitorang n belok ke arah jalan ke masjid, hazel pun ok … serius gua rasa berdiri bulu roma sampai ke kaki…

Balik tu terus gua kasi salam, masuk bilik mandi.. cuci cuci kaki n muka dia. Adoi.. ni baru tadi dia ngigau.. jerit jerit sampai berpeluh kepala. Basah abes tilam.. Harap2 mimpi susu dah abes atau mimpi kena buli dengan adik.. cewah..

P/S : Scary mary carey kan?

Related Posts with Thumbnails

8 Responses to “Agak scary”

Leave a Reply

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: