Advert

Go to Mama Panda's FB Page
Archives
Categories
Calendar
February 2012
S M T W T F S
« Jan   Mar »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Instagram
 

Jangan Sia-siakan Pisang Itu

Mil ada kasi pisang sesikat. Jangan di tanya pisang apa sebab yg gua tau, semua pisang sedap. Nama pisang memang tak tau langsung.. hihihih..

So, pisang ni kecik kecik jer. Dah lembik la pulak. Bila pisang lembik sangat, gua tak lalu nak makan dah. Boss mmg tak makan, mek tot tu plak tak makan benda lembik. So, tgk tepung semua ada.. gua amek keputusan buat banana muffin with choc chips. Yummy.. 1st time nak buat ni. Nervous mak!

Di temani radio, gua pun bancuh bahan2. Hazel teman kat gate dapur jer sambil tgk Mickey Mouse. Kesian dia, mesti boring.. sebab kejap2 dengar dia nyanyi lagu ntah apa apa. Pastu dia main bola.. tapi dia sebut bal.. bal.. hahahaha. U’re so funny laaaa etot ! Dah siap masukkan dlm oven, terus layan dia. Letak jer atas riba, terus dia pejam mata n sleep. Arrghh.. kesiannya. Mesti ngantuk dari tadi tp memi duk baking. I feel guilty nih! Tapi masa dia duk lelap, gua cakap.. “ooo.. sleepy yer” dia geleng geleng kepala sambil sengih. Hahahaa.. kiutness!

Saja jer buh dalam bekas kecik kecik sebab nak bagi banyak. Nak kasi juga pada  mertua nanti. Pastu untuk Hazel breakfast besok lagi. Kalau buh dlm bekas besar, besar sangat… takut rugi plak.

Yummy. Ada sekali choc chips. Patut letak nuts tp takdak la plak. So, ganti choc. chips ni ok jer jugak. Itu size dia. Comel sangat.. mujur pisang pun tak letak banyak sebab kalau tak mesti lagi manis. Alhamdulillah, berjaya gua buat muffin jugak akhirnya. Selalu muffin gua mesti kecundang di tengah jalan.. tp sekarang, gua dah pandai setting oven kecik tu. Maka berjaya masak semuanya.. yahoooo!!!!

P/S : Lagi 2 minggu turun kl.. yahooo!!!

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: