Advert

Go to Mama Panda's FB Page
Archives
Categories
Calendar
February 2012
S M T W T F S
« Jan   Mar »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Instagram
 

Archive for February 11th, 2012

Tersumbat :(

Eeiii..tensi. Dah abes taip boleh ilang plak.

Ni nak citer pasal kes tersumbat akibat disumbat. Hazel sejak balik spital ni mmg takde selera makan makanya semalam gua buat nasik ayam berkicap bentuk bear dgn carrot rebus bentuk anak bird. So, sementara dia makan, gua kedapur utk bancuh neskepe. Biasalah, dasar penagih.. Tengah panas pon layan je neskepe. Semalam pukul 10 mlm dah gua ngamuk sebab koliah tak cakap susu pekat bervitamin gua dah abes. Geram tul tapi takpe. Gua bancuh dgn susu cair. Sket rasa funny tp still sodap..

Masa mek kenit tu makan, dia ada la bising2 pasal hidung dia tapi gua ingat sebab selsema so gua pon asek la lap hingus tu. Dah makan pon asek nerengek si gua pon nak tidokan. Masa meriba nak tidurkan tu nampak ada merah oren2 dlm hidung. Ingat hingus tu ada darah. Gua dah cuak. Biasa la… Ibu2 penyayang ni selalunya panik lebih. Hahahha… So bila dia dah tido tu, gua pun letak dia dlm bilik. Masa ni nampak ada bende terkeluar n being mak penuh kepanikan dan sedikit rabun, gua ingat ada ketumbuhan isi dln hidung dia yg terkeluar.

Menjerit gua panggil bapak dia. “cepat sayanggg… Dtg tgk anak kita” <-- boleh pengsan laki gua kalau gua ckp gini. Sekali check, carrot rupanya so mmg kena bawak kuar la kan. Mujur jugak hidung tu penuh hingus so senang la nak keluarkan carrot tu.

image

Bleh tahan besar kan. Eeiii..mcmana duk dlm tu eh. Ptg tu masa nak g pasar malam tu, doa berson dln kete n keluar lg seketul. Apa niii…terkejut nampak ketul2 carrot ni keluar. Malam tu dia bersin kat rumah, keluar mata pencil color plak. Adoiii…

Paling weird, perlakuan ini aalah sama dgn gua masa kecik. Bezanya cuma gua sumbat cotton bud, kapas n kadang2 kain dlm lubang hidung. Ingat dulu panik mak tgk lubang hidung gua dipenuhi kapas. Masa tu mak tgh cuci kain dlm bilik mandi n kami tinggal di sg besi. Mujur mak berjaya buang kaaps tu guna tweezer. Yg hazel ni lubang hidung kecik, gua takut tweezerpon tak muat ni…

P/S : weird eh. Dahling husband cakap sejak hazel baik demam, pwrangai dia mcm gua. Ada sket mentel.. Boleh gitu? cessss !!!

Related Posts with Thumbnails