Alpha Lipid

Photobucket
July 2010
M T W T F S S
« Jun   Oct »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Gerhana

Hahahah.. nak citer pasal Eclipse lah! Dah tonton bersama sang suami n baby tercenta. Chenta sokmo !

Bila dah khatam bukunya berkali kali, of course la segala details mudah diingati kan? Untuk Twilight, memang best. Tapi bila New Moon, a bit frustrated lah. Memboringkan .. bila ulang tengok, mudah tertidur. Bukan sesuatu yang normal untuk saya dan Twilight Saga ni.

Bila Eclipse start di tayangkan, dah tak berani nak put high hope langsung. Kira perasaan time ni natural jer lah. Sekali, bila dah tonton.. memang puas hati. Pengarah yang directkan movie ni adalah orang yang mengarahkan movie 30 Days of Night yang juga pasal vampire. Dari segi action, romantic.. semua complete. Scenery pun semua cun cun belaka. Memang syiok lah layan. Lagi best dari New Moon (or maybe sebab New Moon more on Jacob ke eh? I’m Team Edward lah !)

Bagaimana Victoria mengumpulkan bala tentera dia, memang lebih kurang buku jugak. Serius, memang puas hati. Berlawan dengan Cullen Clan n shape-shifter. Walaupun Rosalie n Victoria digantikan dengan pelakon lain (yang lebih cun) tapi tak menjejaskan langsung movie ni. Maybe kerana muka pun lebih lebih kurang jer. Make up team pun lain rasanya sebab make up masing masing totally diff. than the previous movie.Rambut masing masing pun dah lain. Yelah.. dah beralih masa kan. Takkan rambut yang sama. Oh, kecuali Jasper yang rambut maintain sama jer.

Bagaimana Bella melayan Jacob n Edward pun memang menjadik. Cam yang I’ve expected time membaca novel dia. Ada jugak scene flashback emnceritakan kisah lampau Jasper n Rosalie yang buat kita makin paham bagaimana kisah lampau diorang ni mempengaruhi perangai n prinsip diorang.

Can’t wait untuk tunggu Breaking Dawn. Sebab terbeli buku Breaking Dawn lah gua terjebak melayan The Twilight Saga ni.

YouTube Preview Image

P/S : Malam ni nak tengok lagi. I lef u dahling !

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

Related posts:

  1. New Moon Hello there! If you are new here, you might want...
  2. New Moon Hello there! If you are new here, you might want...
  3. Teruja I Hello there! If you are new here, you might want...
  4. Hilangkan ngantuk korang Hello there! If you are new here, you might want...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


2 comments to Gerhana

  • azell

    haha.. nonie.. abe kembor nonie pun ade membeli set buku ni kat ina utk hadiah confinement hari tu.. and selepas itu, ina adalah diantara orang yg excited tunggu citer ni kuar.. :D punye aa citer kat dia citer ni best laa.. itu laa.. ini laa.. sbb dia tak bace buku tu.. so, dgr jelah ina citer.. tapi mmg naaaaak sangat tgk citer ni..

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: