Alpha Lipid

Photobucket
June 2010
M T W T F S S
« May   Jul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Categories

Archives

Where Moms Unite



My Saviour

Terima kasih to diri sendiri.. cewah. Tak laaa.. terima kasih to Mass sebab highlight pasal produk baby sebamed.

Cik Kacang ada masalah eczema, rashes (bila panas) and kupingan kepala (juga bila panas) lately. Semua terjadi bila memi dia ni miang miang g bagi try susu formula. Saja laaa… niat baik ok. Nak kenalkan kat susu formula.. mana tau, ( . Y . ) memi dah tak berdaya nak memproses susu untuk Hazel. Sekali, siap kuar balik susu (after 1-2 hrs) and terjadilah semua benda kat atas tu.

Penat try macam macam termasuk laaa dengan sabun berharga rm120 seketul. Memang berkesan tp skin jadik dry sangat. Kesian lah. Skin baby kan too soft.. Sedih memi tgk. Time lahir, semua orang puji skin Hazel.. gebu n licin sangat. Tup tup jadik camtu. Sampai rashes kat leher tu jadi cam terbakar tau. Alahai.. rasa bersalah betul la.

Hari tu terbaca kat blog Moosoozoo pasal baby Sebamed ni. So, alang2 ke OU, singgah laa Caring Pharmacy. Memang agak murah barangnya. Dulu beli Neurogain mesti kat sini sebab murah dari tempat lain. So, singgah lah dengan niat nak beli lotion jer. Tup tup, baca pasal syampoo dia pun cam ok. Beli sekali lah sebab kepala dia yang cam bersisik tu. Sekali, ternampak plak Buds ni. Ada plak cleanser untuk eczema-prone skin. Apo laie.. rembat satu. A bit mahal laaa tp after discount, murah rm10 dari beli kat Mothercare. Yahooo.. lega memi.

Ingat nak try face moisturizer pulak nanti. Currently, Hazel pakai J&J yang tiub merah tu. For face n body. Dah nak abes, boleh laa memi pow dadda belikan yang moisturizer ni plak.

Baby Sebamed for lil kacang

Baby Sebamed for lil kacang

Buds yang sangat bagus !

Buds yang sangat bagus !

Serius, memang puas hati. Saper ada baby yang eczema-prone tu.. try lah. Dalam tak sampai 1 week, dah boleh nampak beza.

Eh, aritu ternampak badan Hazel naik merah bertompok tompok. Rupanya, bibik basuh tub mandi Hazel guna sabun Breeze basuh baju tu. Siap pakai berus sabut toilet pulak tu. Adoi… dapat bibik yang rajin, dah semua nak disentalnya. Mak pasrah nak !

P/S : Mencari paed yang best di DSH. Saper ada nak rekemen?

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

Related posts:

  1. Mom & Baby Expo 2010 Hello there! If you are new here, you might want...
  2. Melempiaskan Nafsu Yang Tak Tertahan - Entri yang tertunggak ! Hello there! If you are new here, you might want...
  3. Sampai Hati Hazel Buat Memi Camni :( Hello there! If you are new here, you might want...
  4. Dah beli jugak .. Hello there! If you are new here, you might want...
  5. Our First Date Hello there! If you are new here, you might want...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


7 comments to My Saviour

  • huhuhu..bibik terlebih rajin memang susah..huhuhu..cepat sembuh cik kacang~

  • Ya Allah sental guna berus tandas dan breeezeeee? ayoyo..
    hazel cpt sembuh cyg!

    • Tu ler pasal dira
      Nak marah cam tak sampai hati laa sebab keje dia buat bagus
      Lagipun, bukan berus tandas dira..
      Dia amek mana tah berus sabut.. hihihi

      Kalau berus tandas
      Nonie amek berus tandas tu, berus badan dia..

  • azell

    nonie.. dulu ina beli neurogain kat watson.. pejam mata jelah ngan rega dia.. pastu tgk kat caring pharmacy lagi murah.. sempat beli 2 kali kat sana b4 ina jumpa ubat tu kat pharmacy AA kat sri petaling.. laagi murah dari kat caring. skarang ni, beli ape2 sure pegi kat sana… ni nak beli sebamed diaper cream hannah pun, sanggup nak cari kat farmasi tu dulu sebelum beli kat tempat lain.. :D huhu..

  • nonie;

    buds tu shower gel ke ?
    leher auji pun tak tahan panas. habis merah =( habis mummy pun risau..
    takleh sejuk sangat. takleh panas sangat. demand auji ni tauuu =P

    nanti nak pergi caring lah !
    yang kat wangsa walk ni mass lupa farmasi apa =(

  • sebamed eh..nk bli jugakla/..rayyan pun byk rashes sbb panas kan..asik berpeluh je..doktor suh slalu buh lotion

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: