Alpha Lipid

Photobucket
June 2010
M T W T F S S
« May   Jul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Mahukan Jawapan.. ASAP

Tajuk beria ia jer kan? Tapi betul laa. Serius perlukan jawapan secepat mungkin ni.. cewah. Saja jer .. nak buat gempak lebih.

  1. Saper tau paed yang best best (peramah, kerjasama yang bagus n paling penting.. pakar lah) area damansara? Ingat nak start tukar paed Hazel lah. Dah nak slowly terminate paed yang ada sekarang.
  2. Mana mau beli mesin jahit best best secondhand punya? Ada sket mau jahit jahit. Mesin jahit cap ayam yang ada sekarang memang ayam betul laa. Jahit kain tebal sket.. abes jahanam. Bikin hilang gua punya sabar jer..
  3. Apa petua mau kurus tp still breastfeeding? Ai takut abang hensem ai lari carik orang lain.. bini dia dah gedempol. Sob sob.. sedih.  =(
  4. Ada lagi ke soklan eh? Ada kut tapi tak terpikir sebab cik kacang duk merengek manja.. gerammm !!!

P/S : Happynyer dapat saksikan sendiri Hazel meniarap utk kali pertama. Memi proud of u .. baby. Kiss kiss ..

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

Related posts:

  1. Projek Dalam Otak ! Hello there! If you are new here, you might want...
  2. I Want This Hello there! If you are new here, you might want...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


7 comments to Mahukan Jawapan.. ASAP

  • milkberry

    okay meh saya try jawab cikgu!!
    first of all, congrats hazel sbb boleh meniarap!
    aunty ikin sungguh bangga!!

    okay jawapan ikut soalan yang ditujukan:
    1. tak tau. paed hiroki kat melaka. dia baik tapi bulu hidung dia terkeluar sikit. selain dari tu dia best. tapi melaka cam jauh je haha :3
    2. cari la kat kedai. brother ke janome ke should be okay kan? maybe kat kedai secondhand tu ada kot. apa nama dia… ada branches. i think if u go to the sewing machine branch shops (brother ke singer ke) u can ask them kot. i can ask my mom to ask my tailor. nanti ikin update k. tailor ikin ckp kat msia baik beli brother sbb customer service janome agak sucks.
    3. sedang mencari gak. haih bila la nak turun weight before preggy ni. dulu ikin lowcarb. if ikin buat balik rasanya susu kurang ke eh? kalau kita makan sikit susu sikit so agak susah nak justify. meh kita buat gastricbanding macam julia haha :D
    4. comolot hazel.

    the end.

  • tak boleh membantu..tapi nak mengadu..setelah berminggu2 ni baru farah boleh masuk blog ni..ayyak~~
    selalu loading tak abis..broadband kah problem? tp blog .com lain boleh jer

  • haha..dira pun tak dapat nak membatu lah babe..sebab tak tahu apa2 pasal paed dan mesin jahit..lu tak kedempol, lu power ok!!! hahhahaha….tp bagus tu, setiap perempuan cun semestinya nak kuruskan badan lagi2 pas dapat anak kan…all the best memi hazel, kasi king hensem lu leleh nanti body makin lawa…syioknye hazel pandai meniarap…clap clap clap…gerenti nonie excited sambil jerit2 syabbas betti syabbas!!!! :)

  • wani

    aku x tawww laa btol ke x tp nurse kt antenatal class ckp bfeeding membantu kuruskan bdn sbb die convert semer lemak2 kt bdn jd susu. die tipu aku ke wehh??

  • nak jwb 3rd question je.. emm.. org kate.. klu fully breastfeed baby smpi 2 thn leh kurus.. tapi tatau laa kot tgk org gak… huhu..

  • -

    klinik altaf.. kat ttdi
    2nd question - nil
    3rd question - supposedly kalau breastfeeding la lagi cepat kurus.. so rasanya perlu exercise lebih skit kot. :)

  • lalala

    hehe..
    suke baca hazel development, my baby pun lebih kurang…
    i duk keramat, so far dr azhar kat naluri is still the best<– xmembantu pun sori
    yang nak kurus tuh, just to share my experience, i gained 20kg during pregnancy haha…masa pantang kat kampung pun still xturun sgt sb mak suruh makan macam2 takut baby xcukup susu, but after pantang balik kl terus diet gile2, just minum milo everytime nak feeding baby jek & makan malam bila hubby balik kje for straight 10 days haha kalau mak i tau kena marah ni..
    alhamdulillah gain to normal, & even mendapat compliment from colleague cakap body da bershape bagai, yela kat atas da besar sb byk susu kan, kat bawah pun da besar sb deliver arituh
    haha tu jela…<–xmembantu jugak sori…

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: