Alpha Lipid

Photobucket
June 2010
M T W T F S S
« May   Jul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Mama Pipitans

Since 2007 (kalau tak salah kan?) start kenal semua semua ni. Ada laa peringkat dia. Mula mula kenal sorang.. pastu kenal lagi dan lagi dan lagi. Semuanya bermula dengan Blythe.

Sorang di Japan, sorang di Kuantan, sorang di PJ (tapi susah nak jumpa jugak), sorang di Shah Alam.. haaa.. jauh jauh kan? Akhirnya berjumpa jugak semuanya di The Curve. Sorry ladies sebab gua terlambat. Biasa laaa.. cam diceritakan. Kena bersiap untuk dua baby. Satu baby kecit.. satu baby dahling.

Akhirnya, bertempat di The Apartment, The Curve.. kitorang pun berjumpa. Syioknyaa.. selama ni asek baca blog masing2 jer (Ikinnnn ! Cepat update blog tu.. heppp). Yang pernah jumpa pun Julia Madu Goncang jer. Tu pun dah lama.. masa masing masing masih slim gitu. Phewitttt !! This time, jumpa Dira Ichigo , Ikin Susuberi and Nurul juga. Tak puas ok duduk berborak. Dira dah nak kene g checkup n me nak kena pulang cepat sebab king hensem tunggu di rumah. Tak sedap laaa duk berhuha bila suami di rumah dahagakan peluk belai isteri. Wahahahaha.. ayat tak boleh blah !

Photo dicuri dari blog Dira. Ampun yayang !

Photo dicuri dari blog Dira. Ampun yayang !

Dira Ichigo… syiok sangat borak bersama kan. Dira sedang bahagia bertiga. Husband dan babyichigo yang masih happy-happy-joy-joy dalam tummy dia. Best kan? Bila tgk orang pregnant.. windunyaa nak pregnant jugak. Dira ni kiut sangat. Siap hadiahkan Peter Rabbit’s book untuk semua baby yang ada. Sweet laaa u Anty Dira. I lef u so much tau. Ingat dulu, Dira banyak kasik support time Nonie pregnant. Thanks girl :D

Mummy Ju n her Vin Diesel yang manja.

Mummy Ju n her Vin Diesel yang manja.

Ni second time jumpa si kiut miut macam blog dia. Ju and this time, jumpa sekali Hafiy. Manja sangat Hafiy ni.. mantap gitu. Geram jer.. plus murah senyuman ok. Agah sket jer.. mesti dia senyum. Sweetttttt ! Ju, thanks sudi datang jauh jauh. Macam nak jumpa lagi dan lagi dan lagi..

Hiroki yang nom nom sokmo.

Hiroki yang nom nom sokmo.

Ini baby jauh datangnya. Dari Japan gitu. Tidur, bangun n nom nom. Gebu sangat Hiroki… geram. Gath ni pun actually adalah brilliant idea dari momma Hiroki jugak. Ikin.. nasib Ikin betul betul ekjas gath ni. Boleh kita semua jumpa kan. Kalau tak ntah bila laa.. Asek laaa bercerita thru si pipit jer kan.

With Nurul and Sid.

With Nurul and Sid.

Nurul ni kecik molek sangat. Dah anak 2 ok tp masih kecik gitu. Bestnyaa.. Yang dikendong tu Sid Vicious. Hihihi.. kacak gitu. Tengah bayangkan betapa kuat Nurul kendong Sid. Time ni semua dah keluar dari The Apt. Kecoh sekejap kat depan entrance tu. Tengah susun plan.. mana mau pergi lagi ..

Nurul, Ikin n Ju with all the lil pumpkins.

Nurul, Ikin n Ju with all the lil pumpkins.

Semua dah terlentok time ni. Kiut sangat. Minus Dira sebab dia dah bertolak untuk checkup tummy dia time ni. Best sangat lah.. rasa sedih pulak time nak chiow. Diorang meneruskan perjalanan ke Ikea kut n me with kacang terus gerak mau pulang ke rumah. Next time kene jumpa lagi ni. Cam tak puas lah. Sampai ari ni masih teringat ingat lagi. Cewah !

Ikin, Me, Nurul and Ju

Ikin, Me, Nurul and Ju

And Dira…. moga moga kita semua be frens forever ok. Tak pernah terpikir kan, bermula dari blog jer.. kita semua boleh berkawan bertahun tahun. Tak pernah jumpa and finally bila jumpa… wah, rasa cam dah lama kenal.This goes for u too Faranina. Am glad ada kawan like korang semua. xOxO

P/S: Nanti time babyichigo keluar.. kita gather lagi eh. Mesti.. wajibulghunnah !

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

No related posts.


3 comments to Mama Pipitans

  • yo yo nonie and hazel..
    uwaa…suke tgk gambar2 niiii weeeh!
    nonie masa nak amek ga,bar aritu, nonie takmo duk sebelah nurul sbb nurul kecik nonie giant..nonie terus blah jauh2..hahahha…lawak je nonie..tp yes nurul kecik la kan..dira arse kite semua, nonie ikin ju dan dira jenis badan besar..takpe still hot mama kan?
    thanks sgt2 kat ikin sbb balik dr japan nak jumpe kite semua kan? dan masih boleh fix the date supaya dira dapat dtg sebelum checkup..eii syg ikin yg sgt open minded kan?
    ju pun jauh jauh dari kuantan nak jumpe semua!
    next time gathering kite jumpe sama2 lagi k..babyichigo pun nak ikut..

    p/s: waa..panggil hubby king hensem…gooood!!!
    nnt nak cube panggil sham king hensem mesti die sukeee..

  • Nonieeeeeeeeeeeeeeeeeee !
    hazel baik sangat hari tu. diam & terkebil2 je dengar semua kawan2 memi dia bercakap.
    tapi ju dapat dengar suara hazel kejap, sebab hazel ada merengek hari tu kan ?

    nonie ! ju rindu nak jumpa korang. hari tu nonie kejap je jumpa semua.
    haaa kalau nonie nak tau, lepas je nonie n dira balik kan ?
    ju, nurul n kinkin pergi cari kasut sama sama.
    sambil pilih kasut, sambil borak sakan, seronok sangat !

    ju teringin nak rasa shopping dengan nonie juga. pilih barang sama sama lepas tu kecoh kecoh ketawa. =D
    kalau dira ada.. haaa ju nak usik usik dia. syok tengok muka dia merah tau nonie.

    apa pun.. wa sayang lu ah.
    jeles sebab nonie tinggi ! =D

  • auww.. thats so sweet.. my name’s included.. tacing.. son2 teharu.. me lap u too kakak.. tah bile laa nak jumpe gomol2.. haih..

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: