Alpha Lipid

Photobucket
June 2010
M T W T F S S
« May   Jul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Lil Kacang in the plane.. the plane

Sambil ada orang kerdil jerit jerit tunjuk ke arah kapal terbang. Hihhih..
Sejak dah reti bahasa ni, bukan masa tidur dia bila naik flight. No more lena sampai tak hirau kiri kanan dah. Hazel dah pandai lah. Dia nak main main.. sibuk korek tray … (last last bukak dua tray n baringkan dia, bukan main suka. [...]


My Saviour

Terima kasih to diri sendiri.. cewah. Tak laaa.. terima kasih to Mass sebab highlight pasal produk baby sebamed.
Cik Kacang ada masalah eczema, rashes (bila panas) and kupingan kepala (juga bila panas) lately. Semua terjadi bila memi dia ni miang miang g bagi try susu formula. Saja laaa… niat baik ok. Nak kenalkan kat susu formula.. [...]


Preloved Graco Exersaucer - For Sale

Saya ada satu exersaucer (used) untuk dijual sebab dah terlampau banyak mainan di rumah.

Item: Preloved Graco Exersaucer
Used item in good condition.
Very good investment for your child.
Alot toys for kids to explore.
Very stable.

3-position height adjust grows with your baby.
For children weighing less than 30 lbs or up to 32 inches tall, able to [...]


Birhday Party

Yang dah lepas lama dah ni. Baru rajin nak mengupdate. Wakakaa..
Ni entry pasal sambutan birthday kami laki bini yang diadakan pd 16th june aritu. Gilosss dah lama kan? Takper laa eh. Kira halal lah..
Meriah jugak laaa dengan kehadiran In-Laws, Mak n abah n kak long sefamily. Syiok jugak.. maybe next time boleh buat lagi. Ingat [...]


The Best Gift Ever

P/S : The best gift ever. Terima Kasih Tuhan


Ringkasan cerita untuk minggu ini

18 Jun aritu, gua n family balik ke Kb. Main reason sebab ada appt untuk vacc. si Hazel lah kan. Besok baru nak balik rumah semula. Ahhh… malas pulak rasa travel gini. Malas nak packing n menunggu. Apa? Balik Kb jer laa senang kan? Nak nak boss dah sound, kalau second baby.. kita ‘create’ kat [...]


Happy Birthday Dahling

Happy Birthday to my husband yang terchenta, Mr J. Semoga panjang panjang umur, murah rezeki (jangan lupa pass sikit kat si isteri ni haaa) and semoga kita happy happy joy joy sampai akhir hayat. Phewittttt!
Happy Birthday and happy dadda’s day
xOxO


What You’ve Missed ..

Banyak benda berlaku sepanjang ketidak aktifan gua dalam blog ni. Hazel dah boleh meniarap, dah boleh buat muka geram sambil genggam tangan ala-ala penumbuk (cam gua heran :P) and besday Ayuni (my niece, anak kak long). Mana lagi dengan ke’happy’an melantak pulut deghoyan lagi. Heavennnnnn sangatttt !!!
Photo taken during Ayuni’s Birthday Celebration kat rumah kak [...]


Projek Dalam Otak !

Bukan taknak update tp currently ada macam macam projek dalam otak. So, otak takleh nak pikir any idea untuk buh dalam blog. So, blog pun tak berupdate. Harap maklum..
Project Pertama : Nak bake a cake sekali deco untuk birthday dahling on the 15th ni. Resipi dah ada.. thanks to Nurul Babycakes.
Project Kedua : Eh..dah takder [...]


Di sengat lebah yang kiut ;D

Hari jumaat lepas, ke Ikano. Tujuan utama? Nak makan chee cheong fun di Kluang Station sambil berjalan jalan lah. Apo laie kan? Nak carik jugak kasut untuk diri sendiri sebab takder kasut yg cun pun nak dipakai bila kuar berdating bersama suami dan anok.
Hari ni kuar, si kacang telah bertukar menjadi si lebah yang kiut. [...]