Alpha Lipid

Photobucket
May 2010
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Mom & Baby Expo 2010

Semalam, pagi pagi dah bangun. Siapkan mek tot Hazel tu.. n then kasi tidur. Memi’s turn untuk bersiap pulak. By 10.30 am dah nak sampai Mid Valley. Awal kan? Park kat P2 sebab P1 dah full. Aiyarkkkk.. nasib laa P2 masih banyak kosong. Siap boleh pilih pilih lagi. Call Nina, masih di Imigresen and kak long masih di opis.

So, terus round round. Survey survey apa yang patut. Motif utama adalah mahu membeli changing table n apa apa yang berkenan. No baju for Hazel dah. Nak beli di KB. Murah gitu.. wakakaka. Plus, duit bawak pun ciput jer ni. Alhamdulillah, Cik Kacang kesayangan sangat bersopan santun. Tidur.. celik n tidur balik. I lef u baby. Tak pernah susahkan memi.

Hazel's First Time ke Mid Valley

Hazel's First Time ke Mid Valley

Anak tido, mak bergambar sakan. Sket sket jer laaa.. amek gamba sebab 1st time jugak gua ke Mom & Baby Expo camni. Tak pernah sampai lagi. Rasa syiok pulak. Next time mesti pegi lagi. Rasa ralat sket sebab banyak benda dah beli awal awal. Stroller pun cun cun kat sini..

Lil Sister, Me, Lil Kacang n Ummi Long.

Lil Sister, Me, Lil Kacang n Ummi Long.

Cantik pulak gamba yg gua snap sendiri ni. Ni semua adik beradik pompuan gua. Kak long sampai dulu, then baru Nina sampai. Lega lah dua orang ni sampai. Boleh jugak mintak mintak tlg tgkkan si kenit tu. Ya rabbi.. pipi gua dalam ini gamba cam pau di pam pam lagi dan lagi. Sepet mata mata time senyum. Gilos !

Terima kasih abang jaga sebab tlg amek gamba ni..

Terima kasih abang jaga sebab tlg amek gamba ni..

Yer.. yang baju belang tu sangat lonjong ok. Dulu aruah tokwan suka panggil dia galah. Eh eh.. tu anak sapa laaa kasi meniarap kat situ? Adoi.. buatnya.. lepas tu dia masukkan tangan dalam mulut, tak ke naya jer.. masuk abes kotoran degil di carpet tu ke mulut. Maner mak dia ni? Hepppppp !!!!

Lepas setel ni, ke merata rata. Eh, kat Mid Valley ada 2 Mothercare eh? Satu kecik n satu besar. Punya lama tak g Mid Valley ni. Rindu air mata kucing naga. Lupa mau beli.. punya ralit berjalan ramai ramai. Along pulak sampai. Nina pulak sound nak belanja makan Chillis. Yahooo.. murah rejeki arini.

My Along & Kak long, Nina n Me. Nom Nommmm...

My Along & Kak long, Nina n Me. Nom Nommmm...

Thanks Nina sebab belanja. Lately, dah tersedar diri so tak berapa nak enjoy makan. Rasa sudah tidak seksi lagi bila berbikini. Cewah.. lemak menerpa di sana sini. Tak tau malu. Sorok ah sket.. Boring betul laaa lemak gua ni. Skang giat menyapu Biosirih pulak. Kut kut laaa boleh melembutkan hati si Lemak supaya hilang dari sini. Nak jogging pun susah. Si kacang ni memang stok lekat bersama memi jer ni. Kata bestfren.. tapi agak agak laaa Hazel. Kasi can laaa memi mau jogging keliling rumah. Boleh memi jadik hot & sexy.. sambil tolak stroller Hazel. Mesti ramai orang kagum “cantiknyaaa memi dia”. Haaa.. Hazel takmau ke gitu?

Along n Kak Long.. ada potensi dapat yang ke-5 ni

Along n Kak Long.. ada potensi dapat yang ke-5 ni

Best ni. Jalan jalan rasa cam anak dara lagi. Hazel punya stroller kene tolak ngan Chik Nina dia. Pastu Kak long n Along pulak layan. Memi rileks.. yahooo.. Siap bebel bebel lagi dia time naik escalator tu. Kelakar.. Time ni dah kasik tetet n salin baju terus. JJ patut besarkan baby room dia lah. Kecik sangat. Asek penuh jer..

Semua si Kacang punya. Memi punya?

Semua si Kacang punya. Memi punya?

Kickin Coaster is a gift from Chik Nina n Ummie Long untuk Hazel. Cakap ape? Terima kasih Chik Nina n Ummi Long. Nanti belikan gift best best lagi eh. Yang lain, hadiah dari memi untuk Hazel. Sebab apa? Sebab Hazel dah berani tido sorang dalam bilik sendiri. Syabashh betti. Memi pun tak berani tau…

dsc00791Ni freebies bila tukar borang diisi (dari mag Mami & Baby) ke kaunter Today Publishing. Ada bib, face towel, baby kiko toiletries (travel pack), minyak telon & balm n petpet. Ok laa ni. kan. Pet pet tu memang taknak pakai. Yang lain semua boleh disimpan buat stok. Ada jugak dapat face towel dari booth MeiMei tu. Hari ini for sure lagi ramai orang eh? Semalam pun time petang tu, dah ramai sangat dah orang. Nak kuar parking pun jammed. Letih mak..

P/S : Tengah rileks sambil emo. Letih bila asyik kena jaga hati orang. Badan letih, otak biul… hati sakit.. sapa pun tak tau. Mak tensi !

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

Related posts:

  1. My Saviour Hello there! If you are new here, you might want...
  2. Sampai Hati Hazel Buat Memi Camni :( Hello there! If you are new here, you might want...
  3. Melempiaskan Nafsu Yang Tak Tertahan - Entri yang tertunggak ! Hello there! If you are new here, you might want...
  4. Introducing : My Preeeecioussss Hello there! If you are new here, you might want...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: