Alpha Lipid

Photobucket
May 2010
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Dah beli jugak ..

Tak dak laa banyak sangat pun $$$. Kut satgi ada orang buat entry “Aku tak habiskan duit laki” pulak. Hari Isnin punya citer ni. Lagi sekali kuar berdating ngan Hazel. Yer.. dah takder kawan lain. Ni jer laaaa kawan gua dunia n akhirat.

1st time bfast Mc D bersama cik kacang tersayang..

1st time bfast Mc D bersama cik kacang tersayang..

Tak pergi jauh jauh pun. Again, ke The Curve. Suka lah The Curve ni sebab memang baby friendly sangat. Senang lah sebab selalunya kuar berdua jer. Nak salin diaper or kasik ( . Y . ) pun senang kat sini. Survey apa yang patut.. n siap bfast dulu kat sini, beli buku citer lagi dan lagi dan lagi. Buku citer ni saja nak bacakan untuk Hazel.

Menengok gambo warna warni. Sampai kembung pipi

Menengok gambo warna warni. Sampai kembung pipi

Sebab tgk dia layan buku, so beli lah buku citer lagi hari tu. Ala.. murah murah sangat. Siap dadda dia request nak buku Jungle Book pulak. Huhu.. layankan ajo lah. Kalau mood bagus, sambil tgk buku… sambil dia membebel. Buat memi bertambah kagum gitu…

Ikea's baby room yang luas.

Ikea's baby room yang luas.

Setel ni, ke Ikano pulak.. g Ikea nak survey changing table. Tiba tiba si kecik ni ehek ehek.. nak tetet pulak. G baby room Ikea. Satu bilik jer ek? Mujur luas n selesa jugak. Ini laaa baby room yang si kacang paling suka sebab kepala dia ligat pusing pusing tgk dinding. Penat memi nak control supaya tak jatuh. Nasib memi mu ini wonder woman. Hihihi.. Siap sempat memi wee wee kejap kat tandas utk handicapped tu. Bukan apa.. boleh bawak masuk stroller sekali. Luas kan. Nasib ada pakcik baik hati yang bukakan pintu tandas. Terima kasih pakcik-baik-hati-muka-seiras-rahim-razali.

Setel Ikea, patah semula ke The Curve. Sebab hati sudah tertarik tarik mahu membeli sesuatu. Yer.. walaupun kepam satu badan dah time ni.. jika gua mau… gua mau. Jangan melawan. So, bawak si kecik ni ke The Curve lagi. Lagi salin diaper n kasik tetet. G ke baby room kat sebelah MC lagi. Tak tau kenapa, hari ni Hazel good mood so semua orang suka tgur dia. Lagi best, dalam lif.. ada this group of chinese ladies ingat gua kawen omputeh ok. Wakakakakaka.. sebab Hazel sangat fair. Gilos !

Barang pink itu laaa yg tak tahan nak beli !

Barang pink itu laaa yg tak tahan nak beli !

Buku n budak ulat (yes.. namanya.. ) di beli di MPH Sale n Bumbo seat di beli di Ovo. Budak ulat sangat best. Ada bunyi bunyian tapi si budak kacang hanya tau kunyah jer kepala budak ulat ni. Adoi…

The budak kacang n her budak ulat :D

The budak kacang n her budak ulat :D

Oh.. dah beli baby monitor dah semalam. Cheap cheap one only but worth every cent of it. Sangat puas hati. Next entry laaa eh. A bit bz today. Hopefully, project terbaru akan berjalan lancar. Amin

P/S : Mana nak cari susu S26?

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

Related posts:

  1. Hati yang kechiwa Hello there! If you are new here, you might want...
  2. Clearkan lagi.. Hello there! If you are new here, you might want...
  3. Sale lagi dan lagi Hello there! If you are new here, you might want...
  4. Our First Date Hello there! If you are new here, you might want...
  5. My Favourite BFF Hello there! If you are new here, you might want...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


8 comments to Dah beli jugak ..

  • ape perasaan mami hazel..ble ditanya ber suamikan omputih,…ekekeke..sabo je la..

  • Hai memi hazel!

    kalau nak beli buku murah2, next time pergi kat bookxcess @ amcorp mall. baaanyak sgt buku for kids, baby n etc. harga adalah murah melampau boleh pengsan. like one book for rm5 only. or rm8 or rm10. cenggitu2 jela. n all brand new. heheh me love!

    qalif pun excited kalau org bacakan buku kat dia. tp memi dia agak blank sbb erm apa aku nak tibai lg ni, esp kalau page yg xde copy. haha ala2 cerita kena reka sendiri.

    anyway bumbo seat sgt kiut! I planned to get one. after the zoobies of cos! hehe

    • Jauh sangat tu nak pergi + cukup suka ngan mph dah
      Paling sangat pun.. maybe tunggu MPH warehouse jer laa kut
      Yang ni.. murah ..
      Satu buku 6 ringgit lebih
      Hard cover pulak tu..

  • hi..
    1st time dropby here..nice blog ;)
    will be ur follower after this..

    neway me too,sgt suka pergi Ikea..

  • eisya

    yang…aritu aku ada nampak S26 punye susu kat tesco…tapi tak hengat la plak berapa ringgit 1 tin…or chinese medical hall ado jual yang…

Leave a Reply to Pixie

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: