Alpha Lipid

Photobucket
May 2010
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Categories

Archives

Where Moms Unite



I Miss

My blog… 1 week tak mengadap n merepek rapuk dalam ni.. boleh buat gua depression. Banyak cerita nak citer n harapnya besok lusa.. ada masa lah..
P/S : Letih sangat.. seriously, tak cukup tido lately. Sob sob.. kepala gua mau pecah.


Serius ! Tak masuk akal !

Baru tau arini (baca status kat FB) kata kerajaan suruh bagi cuti sehari dalam seminggu dan kasik maid pegang passport. Sungguh tak masuk akal. Serius la.. diorang ni dah buat kajian bersungguh ke? Boleh kalau nak cuti, gua potong jer gaji.. hamek obat!
Ida rocker pernah bagitau. Laki dia tepon n bagitau kata maid dpt cuti [...]


Bersiaran Secara Langsung Dari ..

Kubang Kerian, Kelantan.
Wahahaha.. cam saspen tak? Tak saspen pun takpe. Takdak niat pun nak suh pakat tersaspen. Dah selamat sampai petang tadi. Cam biasa.. naik Firefly . Senang n senang. Cuaca pun ok walaupun pilot cam biol sket. Gelong time nak take off. Time nak landing lagi la. Siap sakit kepala ok. Mujur time nak [...]


Runsing laaa weh !

Tengah runsing & serabut. Cari charger bateri kamera tak jumpa jumpa. Tak tau mana duk ntah. Selalu ada kat plug sebelah katil.. tup tup takdak pulak. Tak tau dah duk mana. Tensi laaa weh !!!
Tapi.. walaupun tensi, tiba tiba mood mengupdate datang lagi. Nak update citer biasa jer. Kuar dating Khamis aritu. Plan nak g [...]


Sepetang Dengan BFF

Bukan keluar pun. Lepak rumah jer. Ini pun entry tertunggak ni. Punyaaa laaa bz sampai tak dan nak buat entry baru. Bz buat apa? Tak tau nak cakap bz buat apa tp memang hari hari bz lah. Surirumah pun bz tau. Bukan tidur jer petang petang. Cewah !
Ini cerita hari Sabtu lepas. Tak keluar mana [...]


Takziah

To Fara (Charmbutterfly) ke atas pemergian bonda tercinta pada petang tadi (11th May 2010, Selasa) akibat hypertension (coma).
Kakak dan husband juga Hazel mengucapkan Takziah kepada Fara, Sharil, Ayden and famili. Semoga redha dan bersabar. Sama sama kita doakan semoga beliau di tempatkan ditempat mereka yang beriman dan tenang di sana.
Fara, kiter tak boleh nak cakap [...]


Happy Mother’s Day :D

Untuk semua yang menyambut. Mak, mommy, ibu, ummi, memi, mother, chek, mama dan semua yang sewaktu lah kiranya.
Ni 1st time gua celebrate mother’s day ni. Semalam dah start dapat wishes incl. dari MIL. Terharu ok. Selalu kita duk wish orang. Ari ni.. kita dapat wishes. Yahoooo !! Tapi takder pun wish from Hazel nor her [...]


Mom & Baby Expo 2010

Semalam, pagi pagi dah bangun. Siapkan mek tot Hazel tu.. n then kasi tidur. Memi’s turn untuk bersiap pulak. By 10.30 am dah nak sampai Mid Valley. Awal kan? Park kat P2 sebab P1 dah full. Aiyarkkkk.. nasib laa P2 masih banyak kosong. Siap boleh pilih pilih lagi. Call Nina, masih di Imigresen and kak [...]


Dah beli jugak ..

Tak dak laa banyak sangat pun $$$. Kut satgi ada orang buat entry “Aku tak habiskan duit laki” pulak. Hari Isnin punya citer ni. Lagi sekali kuar berdating ngan Hazel. Yer.. dah takder kawan lain. Ni jer laaaa kawan gua dunia n akhirat.
Tak pergi jauh jauh pun. Again, ke The Curve. Suka lah The Curve [...]


My Favourite BFF

Cam biasa lah. Kalau BFF, siapa lagi kalau bukan Cik Kacang kita.. si Hazel. Yesh.. memang dah plan nak ke The Curve hari ni dengan Hazel. Dah bagitau dahling day before n dia pun kasik pergi. Kasik pergi jer.. duit tak kasik. Huhu..
Plan asal nak ke Flea market jer so, better pergi pagi lah kan? [...]