Alpha Lipid

Photobucket
April 2010
M T W T F S S
« Mar   May »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Cak Cak

Cak !! Lamanya takder buat entry baru. Windu plak nak bebel mmmmbebel kat sini. Bukan takder citer.. citer ada. Hari hari pun ada citer cumanya malas n rajin jer nak menaip tu. Ni pulak bz duk amek order SDII & Alpha Lipid. Saper mau order? Mari mari…

Last week 21st April tu balik ke KB lah. Ni kira second time pulak si Hazel naik flight. This time cam saspen sket lah sebab dia pun dah besar kan. Nasib jugak lah dia tidur jer sepanjang perjalanan tu. Naik jer kete nak ke airport, dia pun tido sampai lah naik flight n sampai KB. Takut gak .. dia dah pandai terjaga bila dengar bunyi bising kan.. so kut kut nanti dia terjaga bila naik flight. Legaaa..

24hb tu pulak, g jab kali ke-3. Berat dah 4.7 kg and panjang dah 58 cm. Melalak lah 3 minit lepas kene jab tu. Pas tu cam biasa, sambung lena. Petang tu kitoang anak beranak lepak bilik jer. Kat luar ada buat bbq sempena birthday FIL. Kenapa tak join? Sob sob.. sedih. Malam tu bajet HazelĀ  cam nak demam jer.. laju jer kasik minum ubat. Alhamdulillah lah.. tak sempat demam. Takut lah kalau demam sebab lusanya tu nak balik KL pulak dah.

26hb balik KL balik. Yahooo.. bilikku syurgaku. Hazel pun good mood. Tak tidur pulak.. n hujan lebat time tu. Tapi ok laa.. takder delay pun. Time atas flight pun, Hazel lepak lepak gelak gelak jer. Bapak Hazel jer yang tido.. cess. Lega jugak lah.. kira cam dah takder nak risau sangat bawak Hazel naik flight dah ni.

Kitorang naik Firefly. Bawak baby memang senang sangat. Takder problem plus memang extra attention lah dapat. Time nak naik pun, orang datang jemput bagitau dah boleh naik .. pastu siap payung walaupun tak hujan. Bagus bagus.

Hazel dengan 'uniform' naik flight.

Hazel dengan 'uniform' naik flight.

Tidur pun nak berkerut muka. Ntah apa masalah dia bawak ke tidur pun tak tau laa budak kecik ni. Garis di dahi tu tanda geng gangster tu. Wahahahaah.. pantang bukak mitten, ada jer tanda dia nak buh kat muka sendiri.

Coconut Shake yang sedap di minum time panas panas

Coconut Shake yang sedap di minum time panas panas

Entry di akhiri dengan gamba coconut shake yang di beli ketika panas lit lit. Sedap sangat! Kemestian bila balik KB, mesti nak carik coconut shake. Eeeiii.. ni pun dah terliur. Sedap…terasa rasa lemak lemak eskrem n coconut campur ice tu. Slurrrppppp… aaaahhhhh

P/S : Going back to Kb pada 17th May nanti. Nak cucuk Hazel lagi dan lagi dan lagi… kesian anak memi..

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

Related posts:

  1. Lil Kacang in the plane.. the plane Hello there! If you are new here, you might want...
  2. Cam tak percaya tapi percayalah ! Hello there! If you are new here, you might want...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


6 comments to Cak Cak

  • putihnya cik kacang !
    muah muah !

    waaaahh anak kita dah besar =)
    baru baru ni pun Hafiy kena inject.
    tinggi dah 60cm berat dah 5.3kg
    ju excited, sebab selalu kalau nak shopping online
    kan baju2 dorang jual guna ketinggian baby.
    hihihi..

    ju suka coconut shake ! bestttt

    • Juuuuu

      Cik kacang putih sebab ikut dadda dia
      Kalau ikut memi dia, kelabu asap lah.. hihih

      Dah besar kan?
      Cam baru jer aritu kita duk citer pasal scan scan, check up..
      Tinggi dah Hafiy.. Hazel jer duk halus lagi..

      Nonie pun suka sangat coconut shake.. tak sabar nak minum lagi.. slurppppp

  • nonie nonie..masa ngandung hari tu nonie naik flight balik kb kan?
    dira kene bersedia naik flight time ngandung…raya nanti beraya kat besut so kene naik flight…nnt dira nak tanya nonie pasal org ngandung naik kapal tebang ye nonie…!
    firefly ye? nonie kata mcm bagus dira nak try la nnt boleh propose kat boss!
    nonie hazel putihnya….nonie ade amek purikura tak kat kb?
    lama tak bual ngn nonie i miss u bebeh!!!

    • A’ah dira..
      Nonie naik flight.. sampai laa 35 weeks
      Firefly ok tp kalau perut besar agak sempit jugak lah..
      Jangan lupa sediakan minyak yu yee kasik hilang pening.. hihi

      Ada sekali tu, tiba tiba perut rasa kempis sangat tau.. baby menyorok kut..
      Boleh rasa sampai terkejut laki nonie.. kelakar plak.. time tu dah 30++ kalau tak salah..

      Hazel ikut dadda dia dira.. kalau ikut noni.. hihih..
      Tak sempat amek purikura.. bz sangat dadda dia
      Next mth ni harap harap sempat lah.. :D

      Dira, take care ok..
      Rindu sangat kat dira tau..

  • kak nonie.. huhuhuh sedap gile coconut shake. rasa nk guling2 rasa. bila boleh minum ais nihhhhhhhh. kena pantangf 100 hari betul ke =( :bloody:

    • Vagg
      Wah wah.. ni mesti tinggal komen time baby tido ek?
      Sedap sangat.. wahahaha
      Vagg takleh minum lagi kan?
      Ntah laa.. kiter tak pantang 100 hari pun..
      Kalau tingin.. minum ajo.. :)

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: