Alpha Lipid

Photobucket
April 2010
M T W T F S S
« Mar   May »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Melempiaskan Nafsu Yang Tak Tertahan - Entri yang tertunggak !

Memi n Hazel .. Memi posing lebih. Ampunnn !

Memi n Hazel .. Memi posing lebih. Ampunnn !

Lepas 3 bulan di KB.. pulang ke KL adalah sesuatu yang indah. Mana taknyer, windu weh nak ke merata rata. Windu The Curve, windu Ikano n windu sangat kat OU. Lepas berhari hari memujuk big boss, akhirnya last week si-big-boss-hensem pun bersetuju lah. Itupun mula mula dia kata ke Giant jer. Tapi suruh siapkan si mek kecik tu lebih cantik cantik pulak. Sekali.. belok ke jalan nak ke OU. Yahooo.. ding ge ding galeee

Mula mula g round kat semua kedai baby.Wahaha… nak carik hat punya pasal. Anty Fara, dah g pumpkin patch. Ada hats tapi terlampau kecik n terlampau besar. Takda size Hazel. Sedih.. siap ada hat utk preemie.. kiut sangat! Pastu ke FOS. Yesh, kitorang beli baju harian Hazel separuhnya dari FOS jer. Murah n ok ok jugak. Cukup laa nak pakai hari hari duk dalam rumah. Dah setel tu , ke Parkson pulak. Ingat nak hint hint beli lipstik Chanel yang terbaru tapi terlupa. Tapi rasanya kalau hint hint pun, cam tak dilayan jer. Wakakaa.. (ketawa dalam kepiluan ni!).¬† Ke Parkson pun dengan niat nak beli something. Nak beli Pigeon Oral Wipes. Kut buleh nak lap lidah susu Hazel tu. Dah sampai n memang jumpa lah wipes tu tapi big boss takmau pulak. Sebab takder tulis boleh lap tongue. Aiseh.

Mengisi tenaga di Juice Work!

Mengisi tenaga di Juice Work!

Lepak minum kat Juice Work dulu. Our fav place kalau nak makan ringan ringan lah. Dahling for sure order toasty punya ngan Lychee Cooler. For me pulak , mesti cookies n Berry Burst. Siapa ada member card, boleh free cookie. Best ! Itu jari, gua punya dahling punya jarilah. Sebab toasty sedap sangat petang tu. Kesian Cik Kacang kiter tu.. tengok jer laa yer anak. Takleh makan lagi… wahahah.. kesian. Eh, kenapa statement tu rasa cam kejam pulak?

Baby Room di Level 2- kalau tak salah

Baby Room di Level 2- kalau tak salah

Lepas mengisi tenaga, nak kene jugak refill si kecit ni. So, melilau lah kami 3 beranak carik baby room. Sebab ada baca di blog Fara , cantik bay room kat OU New Wing ni. So, apo laie.. Last last jumpa lah satu. Terus laju masuk n tinjau bilik. Ngan dahling sekali join.Join masuk bilik jer laaa.. bukan join merefill perut ngan susu. Wakakaakak.. opps. Berbalik pada citer baby room. Memang comfy lah sangat. Except that day.. panas ya rabbi. Panasssss sangat dalam bilik tu.

Tak tau apa motif gambar ni

Tak tau apa motif gambar ni

Seriously, tak tau apa motif gambo kat atas ni. Orang suh tlg amekkan gamba dalam feeding room, dia g amek gambo dinding ni. Sebab kartun dia kiut kut ek? Bilik yang kitorang lepak ni besar sket sebab dia ada buh buai. Kut sapa ada anak yang kalau nak tidur kene masuk buai dulu seround, boleh laaa lepak sini. Hazel tak pernah tidur dalam buai.. so tak perlu la. Cuma lepak sini sebab bilik ni besar lah sket.

Aksi ular mematuk diri sendiri sambil me'refill' baby

Aksi ular mematuk diri sendiri sambil me'refill' baby

Makin boooolat kan muka ? Yolah… dah tak leh nak buat apa ni. Nak exercise, takut kut terkoyak perut pulak. Nak diet, adoi… tak sampai hati. Makin slim laaa anak dara gua nanti.So, redha jer la. Anok punya pasal, memi redha simpan jeans dalam gobok sampai Hazel buleh makan. Hihihi.. lagi 2 bulan lebih tu. lepas tu, boleh laa memi diet sket sket. Cewah.. niat sket punya baguih! Lepas abes berbisness dalam baby¬† room ni.. terus laa ke Old Wing pulak. Nak ke JJ. Hebat kan? Siap ke Toys r Us lagi. Yelah, duk beriya anta sms bagai kata disc sampai 80%. Cess.. takder laa menarik pun sangat. Frust lah.. huhu.

Dah setel tu, pusing balik ke New Wing. Agak agak kalau ari ari camni, boleh kurus tak ek? Takder laa membeli sangat. Banyak beli pun, barang si kecik lah. Oh! Kitorang decided belioral wipes dari NUK. Memang khas untuk wipe tongue n gum baby. Satu pek ada 25 sachets n berharga RM43.90. Ada di jual di Mothercare. Kalau ada member card, boleh la dapat 10% discount. Actually, agak mahal kan? Tapi dah try cuci pakai kain, still tak hilang. Alhamdulillah lah, pakai NUK ni.. sekejapan jer. Dah beransur hilang. At least, tak setebal dulu.

Balik rumah, dah nak dekat pukul 9.45 pm. Haa.. best kan? Lembik kaki abes semua. Syiok lah.. ni 1st time ke OU after nearly 4 mths berpuasa dari jejakkan kaki ke sana. Still, rasa cam tak puas pulak. Cam ada jer kedai yang nak masuk lagi.. kronik pulak rasanya.

Eh.. entry ni cam lebih ke cerita Baby Room di OU pulak kan? Dulik ah.. kira info lah tu. Kut kut korang nak g netekkan/salin diaper/bancuh susu baby ke. Time kitorang g, dia ada pasang citer Ice Age. Kitorang ada masuk baby room dalam Toys r Us tapi ya rabbi. Siap ada diaper terpakai yang ditinggal orang dalam tu. Busuk n bersepah dengan sampah. Huh! Kotor betul lah bilik tu. Sedih pulak rasa… aporaaa. Cam tak terjaga jer bilik tu.

Kat Kelantan, masih belum ada baby room kat mana mana. Belum jumpa lagi lah.. nak kene propose buat satu kat KB Mall. Baru gempak !

P/S: Today is my FIL’s birthday. Nonie doakan daddy panjang umur and makin murah rejeki. :D Happy birthday daddy! Errr.. suddenly, i miss my abah. Sob sob..

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

Related posts:

  1. Cerita Tertunggak Hello there! If you are new here, you might want...
  2. Di sengat lebah yang kiut ;D Hello there! If you are new here, you might want...
  3. Dah beli jugak .. Hello there! If you are new here, you might want...
  4. Anak Sapa la Yang Gangster Sangat Ni?? Hello there! If you are new here, you might want...
  5. Entry Tertunggak Hello there! If you are new here, you might want...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


4 comments to Melempiaskan Nafsu Yang Tak Tertahan - Entri yang tertunggak !

  • huhu.. jmp dah eh baby room tu.. cntik and selesa kan klu tak kire kepanasan tu laa.. huuu.. waa… tade size hazel ke kat baby patch? ermm.. i tot ayden lg kecit.. huhu.. tapi now dh ade d klantan kan? dh dpt topi blom? bile laa nk meetup ni kn? ssh tul kite ni tade lesen.. klu x.. pjg jeee kaki kite merayau jmp kakak.. huhu..

    • A’ah
      Bersih sangat
      tapi tu laa.. dia punya panas, boleh buat gua insaf..
      Topi dah dapat tapi kat kelantan lagi banyak topi tau..
      Kiut kiut lagi.. cesss

      Jom b/fast date nak?

  • nonie baby room kat isetan cute tau…dira tak penah le masuk kan..tp tgk dr luar mcm best jeer..tak sabar lah dira..hehe

    • Dira
      Tak tau laaa bila nonie boleh sampai Isetan
      Rasa cam nak sangat pergi.. tapi tu laaa
      Laki nonie memang malas nak g KLCC
      Nak g ngan Hazel jauh jauh belum confident lagi :(

      Eh, nanti kita boleh gather gather kat baby room sama sama
      Bestnyaaaaa :love:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: