Alpha Lipid

Photobucket
April 2010
M T W T F S S
« Mar   May »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Di Mana Kaunter Pertanyaan ?

Tajuk adalah berkaitan dengan entry pada hari ini yer anak - anak. Ini adalah kerana gua mempunyai beberapa kemusykilan yang memerlukan jawapan beralternatif (bukan music tp berpilihan lah.. lebih kurang gitu).

Soalan yang pertama :

Berapa lama baby pakai barut tu ek? Hazel dah 14 weeks dah. Mittens & booties still pakai sebab takut tercakar. Aritu try bukak.. awat tak amek. Dah jadik muka antu exorcist tu ha. Bercalar balar abes.

Soalan yang kedua :

Bila baby boleh layan walker eh? Mana lagi best : walker or bumbo seat dulu? Tengah pikir nak beli yang mana satu dulu? Berkenan jugak ngan Evenflo Exersaucer tu tapi adoi.. harganya boleh buat bayar kete sebulan. Bencinta tau !

Soalan yang ketiga :

Mana boleh carik losyen Bio Sirih untuk kempiskan perut tu eh? Sila beri bantuan .. kesian dekat semua jeans yang terlipat elok dlm lemari. Kesepian jer tu.. :bloody:

Soalan yang keempat :

Tolong suggest novel novel ringan untuk dibeli ketika MPH Warehouse Sale nanti.. Saper nak join pun best juga :D

Eh.. 4 jer soklan? Tadi cam banyak.. tapi tiba tiba hilang pulak soklan soklan tu. Takper laa.. simpan untuk lain waktu lah eh. Kalau boleh, korang jawap lah eh soklan soklan ni. Serius nak jawapan ni.. bukan mainan atau rekaan semata-mata. Aritu dah try tanya bff gua tapi result dia..

*di syaki termenung jauh memikirkan jawapan untuk soalan2 dari memi dia.. kesiannn*

*di syaki termenung jauh memikirkan jawapan untuk soalan2 dari memi dia.. kesiannn*

*photo taken by Uncle Salleh (husband Anty Aida). Thanks.. :D

P/S : 21hb ni balik KB lagi untuk besday FIL. Tak jumpa lagi topi untuk Hazel time nak naik flight ni.. adoi !

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

Related posts:

  1. Mahukan Jawapan.. ASAP Hello there! If you are new here, you might want...
  2. Sahur di mana? Hello there! If you are new here, you might want...
  3. Aktiviti Malam Malam.. syhhhh Hello there! If you are new here, you might want...
  4. My Crown Jewels Hello there! If you are new here, you might want...
  5. Birhday Party Hello there! If you are new here, you might want...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


17 comments to Di Mana Kaunter Pertanyaan ?

  • ehhh kd losyen bio sirih tu leh dpt kt toko2 kosmetik kt shopping mall je tu ha…alaa yg tmpt2 kiosk tgh2 jln yg jual produk2 sendayu tinggi la, leesa formula la, mcm2 produk yg tumbuh cam cendawan tu haa…kt situ laa…kt tesco ke mesti ade tu…

  • azell

    hehe.. hannah dh tak pakai barut dah.. sbb barut2 dia semua dh tak muat.. mane taknye, barut2 tu dapat dari cousin2 dia yg bile lahir semua kekecik jek.. si hannah, kuar2 jek dh mcm budak 2 bulan.. so, sebulan jek dia muat pakai barut2 tu.. :D

  • E

    cik.. ni hasil dari ai dgr org2 cakap la eak..
    depa kate.. doctot ckp kat depa, baby walker tak bagus.. sbb nanti effect cara baby jalan..senget..tak balance..sbb bile naik baby walker..cube tgk cr baby jalan, senget kan? takut sampai ke besar plak..

    but i dont know la eak..sbb ai ni tak kawin lg.. hehe.. ai hanya menyampaikan sajork.. sekian.. :)

  • kakak, bumbo tu elok pakai start time baby tak pandai lagi merangkak ni and badan die dah tegap.. walker plak.. adelah lebey baik pakai selepas or mase die merangkak.. sbb nye ialah.. sbb tanak die skip merangkak sbb merangkak ni penting untuk sistem pengfokusan mate.. cewah! Evenflo Exersaucer tu adelah baik nyeee beli time die dah pandai control kepale sbb tkt nnt die head banging plak! wakakaka!

    ayde skang suke dok dlm bumbo seat die shich i didn’t buy tp ade org kasi.. nikmatnye jimat duit momma ayden.. wahaha! i only bought the tray.. tu pon taruk tray skit nyer excited ayden time makan.. siap hentak2 tray.. ala2.. moreee foooooddddd!!! wahaha

    • ingat nak belu bumbo seat tu ls jugak nanti…
      tp cik kacang ni lemah longlai lagi..adoi

      eh.. adik beradik kita semua skip merangkak…hihi
      evenflo exersaucer tu cam best kan?
      tingin betul..
      nak nak kaler pink punya…

  • opss.. telupe.. kakak kite pakai bio sirih.. kite pon nk beli gak.. anything kite sms kakak.. daa.. ayden dh jage plak..

  • kak long

    mengikut pengalaman kekanda yg dah 4 org ni:
    soklan 1: barut tu pakai sampai 4 bulan, kiranya sampai dia dah x muat dgn barut tu. tapi lepas dah x pakai mmg kena rajin urut perut, betis & tapak kaki dia dgn minyak angin supaya x masuk angin.

    soklan 2: walker tu kiranya dia dah 7/8 bulan ok la, bergantung kepada ketinggian dia waktu tu. Kiranya kepala dia pun dah boleh tegak,kita pegang dia tu kira dah steady boleh la dia naik walker.

    Soklan 3: agak membantu soklan tu sbb perut gua pun ala2 … x nak sebut …WAAAAAAAA!!!!!Macam ada sorang lagi.

    Soklan 4: tak berkenaan.

  • sb

    helo mummy hazel…meh nak answer ur questions
    me kan..pakaikan rayyan sampai umur 3-4 bulan je barut tuh..pastu sapu minyak yu yee biasa je..dh ok dah

    soklan kedua..walker ekceli tak elok sgt..tp kalo nak guna..elok2nya..after 8 bulan..tulang blakang baby dh kuat..nnt efek tulang blakang..bahaya..
    kalo takmo guna walker..guna ape dah namanya tuh..yg baby leh berdiri..tp tak gerak tuh..cuma mahai la sket

    soklan ketiga..me guna pati halia yusmira..mujarab jugak..hehe

    soklan 4..tatauuu

  • barut eh. anak aku pakai berapa ari je. sbb dia lahir kecik. then slalu tutup pusat dia yg tak berapa nak kering tuh. lagi satu kan, lagi cepat kita biasakan baby tak pakai mittens lagi cepat dia belajar gunakan tangan dia. tapi kena rajin potong kuku dia lah. kan ade nailcutter khas utk baby. sebab baby belajar dari tangan dulu. then baru masuk mulut nyum nyum (tang nih mmg kena jaga sbb semua benda dia nak sumbat). kalo kau perasan kan omputeh kan dorang jarang kasi baby dorang pakai mittens.

    err.. pasal walker atau bumbo tuh tak berapa sure. tak ingat plak bile anak aku start pakai. dah lama tak beranak kecik nih. hehe.

    warehouse sale MPH tuh menarik sgt bunyinye. cemane nak pegi sane tuh ? pesta buku arituh mcm tak puas pegi ah. nak pegi lagi. =(

    • Anis..
      Besok start ni.. nak g ke?
      Aku nak g pagi
      Bawak si kacang kut sekali.. kalau ok

      Mitten dah jarang pakai dah..
      Barut pun baru bukak jer.. lepas dr check kata takyah pakai dah.. hihi
      Ingat nak beli bumbo seat jer lah dulu.. walker kemudian hari..
      Kumpul duit dalam tabung dulu.. hihih

  • aiyak.. esok blom gaji lagi. tengah kering nih =( .. jumaat baru masuk.. isk isk :bloody: .. aku pantang tgk buku time dompet ade isi.. konfem nak memborong.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: