Alpha Lipid

Photobucket
April 2010
M T W T F S S
« Mar   May »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Dah 12 weeks dah. Sekejapnyaa..

Pejam celik , makan idur.. dah 12 weeks dah umur Cik Kacang kiter ni. Kejap jer masa berjalan kan? Cam baru jer aritu duk kecoh kecoh pregnant, pastu kecoh kecoh citer sedih, kecoh kecoh beranak n now.. kecoh kecoh anak dah membesar. Sukanyaa !

Last Ahad sebenarnya umur Hazel cukup 12 weeks. Nampak cam baru 12 weeks tp kira kira 3 bulan dah tu. Yahooo.. cuma tak timbang n ukur lagi. Tunggu balik KB nanti untuk dia punya vaksin tu baru tau berat n tinggi. Harap harapan hatiku.. semoga semuanya ok n normal. Amin..

Bila dah 3 bulan umur Hazel, memi makin miang miangan membeli barangan Hazel. Beli jer.. duitnya memi pow dadda. Waakakaka… Syyhh ! Rahsia ni.. Ala, beli yg murah murah jer pun. Apa salahnya lah kan?

My Miss Kacang's First & 2nd Books. :D

My Miss Kacang's First & 2nd Books. :D

Sebab ada sale kat BBStore maka memi dengan tak berlengah lagi belikan Hazel buku ni. Satu tu buku ABC (sampai F jer tapi) and lagi satu tu buku Let’s Play Elmo Says - Hand Puppet Book. Puppet dia si Elmo lah. Best jugak buku yang Elmo ni. Menarik sangat.. dadda jadik puppeteer. Syiok pulak rasa. Yang ABC tu biasa biasa jer lah. Moi ngan harga dia jugak. Model ialah Cik Kacang yang memang hobi dia tido. Time orang tido.. dia jaga pulak. Sebab tu muka memi cam ala ala zombi zomba dah ni.

Memi pun nak enterframe. Yaaa ampunn..

Memi pun nak enterframe. Yaaa ampunn..

Yer yer.. memi memang tak sama kaler ngan Hazel. Memi ala ala latina gitu. Wakakakaka… gelak lah weh! Mata tu memang dah takleh nak tolong. Time dalam pantang aritu lagi laa kronik. Muka gemok, tiba tiba part mata cengkung n hitam keliling tu. Tak ke pelik rupa gitu? Ala ala sundel bolong - malam satu suro :p

Muka blur sebab dia gegarkan muka sendiri..

Muka blur sebab dia gegarkan muka sendiri..

Hazel pun dah layan stroller. Time ni g Giant sebab nak makan KFC. Wakaaa.. sket punya jauh kan? Memi n dadda makan, Hazel layan feeling sorang sorang sampai tertidur. Kesian.. Eh, skirt jean tu beli time MC punya sale. 50%.. rasa cam untung plak beli. Kiut sangat.

Budak suke jueh bibir

Budak suke jueh bibir

Cik Kacang pun dah duk dlm car seat. Asal naik kete jer, mesti tido punya. Dah laa time nak tido, mesti nak kene riba.. tak ke haru tu? Kadang2 sampai menjerit jerit, tapi bila letak atas riba.. terus lena. Apa, dia ingat ni princess ke? Nak kene layan 24 jam? Memang pun… wakakaka.. !

Eh, sapa tau mana nak carik topi kiut kiut eh? Nak beli satu untuk dia.. senang bila nak naik flight, boleh pakai. Kalau boleh kaler putih ada bunga bunga pink ke.. cewah. Nampak cute n sweet gitu.

P/S : Cik Kacang takmau gelak lagi. Senyum pun mahal gitu. Sombong ni…. sama cam dadda dia. Huh !

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

Related posts:

  1. My 6 Weeks Crown Jewels Hello there! If you are new here, you might want...
  2. Happy Mother’s Day :D Hello there! If you are new here, you might want...
  3. Selangkah ke alam.. Hello there! If you are new here, you might want...
  4. Dah beli jugak .. Hello there! If you are new here, you might want...
  5. Sampai Hati Hazel Buat Memi Camni :( Hello there! If you are new here, you might want...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


9 comments to Dah 12 weeks dah. Sekejapnyaa..

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: