Advert

Go to Mama Panda's FB Page
Archives
Categories
Calendar
April 2010
S M T W T F S
« Mar   May »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Instagram
 

Teppanyaki Nite oleh Chef Hensem

Malam ni tak banyak pikir apa untuk dinner. Letih dah kuar mencarik dinner. Dahling asek kemaruk mee goreng ghulam. Dah laa asek gua kene drive pergi. Dia jaga hazel kat rumah. Menarik kan?

Tiba tiba.. *plink* dahling nak makan teppanyaki versi masak-sendiri-dirumah. Yahoo.. tempat nak masak tu dah beli last 2 years. Baru guna sekali jer.. boleh laa guna lagi berkali kali utk teppanyaki pulak. Mujur Tesco jarak sejengkal. Boleh laa pergi beli apa yg patut.

Lepas maghrib.. zassss ke Tesco. Nah.. amek lah Hazel ni dahling. Jaga elok elok.. ai nak beli daging, ayam n filet ikan. Cewah ! Susah ok nak carik daging n ayam yang elok kat Tesco. I rather menempuh onak ranjau duri jammed ke Giant dari ke Tesco ni lain kali. Serius, daging n ayam dia cam tak fresh jer. Terkulai layu di jambangan syahdu jer nampak gaya. Nasib lah terdesak ni. Sempat jugak laaa beli barang merepek lagi. Bukan merepek sangat pun.. barang barang dapur gitu.

Balik perap apa yang patut. Nasib laa beli cili api lagi. Cili api yang beli beberapa hari lepas dah abes di balun Ida. Siap cakap.. “kalau takder cili api, tak pedas.. camna saya mau makan”. Gua balas “abes tu, takder cili api .. camner saya nak masak? saya bukan beli utk ida pun.. ida pesan kangkung jer”. Wakaaa.. hamek obat !

Hasil Perapan..

Hasil Perapan..

Ada daging, ayam n isi ikan apa tah. Lupa pulak. Tadi ingat tapi sekarang dah lupa. Sel sel otak dah tak banyak yg bercantum kut. Basically, ni laa bhan bahan yg telah disediakan untuk hidangan malam ini yer tuan tuan dan puan. Tangan chef hensem yg akan masak malam ni. Baru tengok tangan.. ai dah stim .. auwww !

Memi n bebi layan diri

Memi n bebi layan diri

Awat tak tau memi posing gitu. Biol.. ! Sampai berkerut dahi Hazel sambil bolayan. “malu nak ngaku memi ai nih!”. Baju dan boxer dipakai memi adalah sponsor dari DahlingWardrobe. Tima kasih boss!

Chef Hensem sedang beraksi

Chef Hensem sedang beraksi

Tak tau asal asap asap ni enter-frame baek punya. Nak tgk bulu bulu tangan chef pun susah. Btw, dahling yang jadik cook malam ni. Gua punyer keje tukang perap n sediakan sos dia jer. Lepas tu, jaga lil kacang plak. Memang masak ngan penuh kasih sayang ni malam ni. I sediakan, u masak.. mesra gitu.

Ada daging, ayam n ikan. Nom nom

Ada daging, ayam n ikan. Nom nom

Lagi asap asap menyibuk. Kecik jer grill ni… murah jugak. Time beli tergedik gedik dulu. Last last pakainya 2 tahun sekali. Mengada betul laaa diri sendiri ni. Tapi takper.. skang dah tau cara peperappan yang sedap.. boleh guna hari hari. Bagus untuk those yang consume SDII juga !

Ayam + Daging n the sos.

Ayam + Daging n the sos.

Untuk berdiet pun boleh rasanya menu ni. Cuma elakkan/kurangkan butter lah or guna butter yang O fat tu. Memang menyelerakan plus kalau baca Bismillah before makan, boleh kenyang sampai pagi besok ni. Besok malam pun nak makan ni lagi lah.Doa doakan moga gua ketemu daging dan ayam yg fresh besok eh :D

P/S : Belum setin SDII, dia dah turun 3 kg. Jeles ok !

Related Posts with Thumbnails

8 Responses to “Teppanyaki Nite oleh Chef Hensem”

  • resepi pls…ke sha datang umah nonie je terus leh makan ek?

  • syoms..bape bli grill tuh..i br aim nak bli..tefal punye 250..tp tu tgk katalog je..tak tgk btol2 punya lg..
    bape bli tuh..tingin nak bli nih..

    • dah tak ingat sb
      dalam 200++ kut
      plan nak beli tefal tu jugak tp time tu dah abes
      dah beli 2 thn ni..

      boleh tgk kat courts depan tesco ni..

  • laa da knape hazel berkerut tu? kiut je tgk. ape yg dok pk tah tu. hahahaha.

    eh kd set grill ni harga bape? nak beli gak la. mmg bagus utk yg amek SD II. setuju sgt lah. :)

    • Ntah laaa..
      Apa yg dia pikir tah berkerut kerut..
      Tak ingat harga
      Kalau tak silap dlm 200++
      Arini masak teppanyaki lagi.. senang dan sedap !

  • dira:

    tgk tangan dah stim yek, lawak la nonie ni..semuga bhgia selalu ngn hubby lu!! wah anak dara makin comel..dah pandai kerut dahi daah..hehe

    • Hahah
      Antara fav. body part dia..
      Harap harap bahagia sokmo laa.. amin

      Memang.. anak dara ni dah pandai macam macam dira
      Pandai membebel, pandai bising kalau lambat tunjuk ( . Y . ) kat dia
      Pandai swimming dlm tub kecik dia.. :D

Leave a Reply

:alien: :angel: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :sleeping: :smile: :tongue: :unsure: :w00t: :wassat: :whistle: :wink: :wub: