Alpha Lipid

Photobucket
March 2010
M T W T F S S
« Feb   Apr »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Se-trip Dua Pukul

Wahahaa.. kut kalau ada yang paham ni, yaa ampun. Bukan lucah yaa. Arini nak bercerita tentang trip gua ke The Curve lagi.

Sebelum apa apa, tidurkan anak itu penting. Nak tinggalkan kat dahling, kene siapkan semua. Kasik ( . Y . ) dulu, then tidurkan sampai dia lena. Baru boleh tinggal. Mekasih ling ling.. ♥

Mula mula ke Petronas dulu sebab nak g Mailboxes tu. Nak post SDII kepada Cik Larawannabe. Situ lah cam senang sket.. ada mahal sket dari post office tapi senanglah sangat. Isi sekali minyak kete. Gilos… lenjan sampai minyak kuar lampu lip lap lip lap. Abes setel hal kat situ… yeehaaa. Masa untuk berjoli. not!

Kepemergianku ke The Curve ari ni membawa hajat. Mau beli stroller n car seat untuk lil kacang ku itu. Kami pilih untuk beli car seat instead of baby carrier. Baby carrier hanya boleh guna paling max pun 1 yr kut? Tapi car seat sampai 4 yrs. Takat carrier, kitorang guna jer laa maxi-cosi 9 tahun lepas yg di pass oleh SIL. Huhu.. nak ke mana sangat pun kitorang ni. Semalam punya trip bersama lil kacang adalah untuk mensurvey stroller ngan car seat ni lah.

Arini, berbekalkan atm kad (cewah.. level tu jer laa gua ni ) terus cucuk duit. Selagi ada duit dalam akaun tu.. cucuk cucuk jer kad tu. Terus naik dan check stroller yang telah di perkenankan oleh tukang punya duit. Sapa lagi kalau bukan sang suami terhensem. Ok.. ngam, terus amek n pilih plak car seat. Eh eh… harga asal RM899 tapi sekang ada sale jadik RM599? Ok.. set. Ok laa tu kan? Boleh pakai sampai umur 4yrs. Sementara tu, g jenguk Mothercare lagi. Wahahah… tak puas puas kah?

Beli satu skirt jean utk Hazel. Mesti kiut nanti sebab bontot gomok ada diaper pastu pakai skirt pendek. Ada pulak 50%, lagi lah kiut. Pegi pulak kedai depan sket… jenguk jenguk socks n kasut. Beli socks jer lah. Pastu, patah balik ke kedai stroller.. oh! masih duk pasang skru.

Jenguk plak henpon dalam bag. Nahhhhh ! Masa yang mempanikkan bila nampak sms dari dahling “Bila nak balik, hazel mengamuk”. Serius.. panik terus.

“Kak, saya bayar stroller n car seat tu lah siap siap tapi datang amek karang ”

“Ok dik, bawak resit eh ” sambil passkan resit.

Zassss.. turun basement, amek kete n memecut selaju yang boleh tapi tak laju jugak sebab jalan dah start nak jammed. Orang dah kuar opis kut pukul 5 tu. Balik jer rumah, dahling kata Hazel dah tidur. Arghhhh… tak dulik ah. Bangunkan budak kecik tu n suap tangki susu. Dah dia pun segar.. ok Hazel. Meh ikut memi mu ini…. Hahah.. angkut pulak besfren gua ni.

Ke The Curve semula. Nak amek stroller lah ni. Tp car seat tu tinggal kat kedai dulu sebab kitorang berdua nak jalan jalan dulu. Hazel duk dalam stroller, memi tukang tolak. Syok pulak jalan berdua ngan budak kecik ni. Naik Metrojaya pulak. Beli pacifier n ape menatang tah orang panggil untuk lapik tali pinggang keledar dalam stroller tu. Again, pakai Metrojaya punyer voucher lagi. Suka hati gua! Takyah bawak kuar duit banyak banyak. Dah laa duit pun memang dah tak banyak ni. :bloody:

Dah setel tu, baru laa turun balik. Mintak tlg budak kedai tu bawakkan car seat .. masuk kete jer, nah… Hazel mengamuk tiba tiba. Eh anak, takkan nak jalan jalan lagi? Dah nak maghrib ni.. bising pak hang weh satgi kalau kita tak balik.

Ngam ngam nak balik tu, dia betul punya meraung. Aduh.. terpaksa jadik Britney Spears pulak. Drive sambil riba anak. Mujur laaa dekat jer rumah. 5 minit sampai rumah.. perghhh! Letih mak … Seram ok riba anak sambil drive walaupun gua driver tahap maut punya. 8) Lepas ni, takleh dah riba riba ni.

Hurm.. Hazel, besok apa plan kita lagi eh?

P/S : Baju Hazel berhelai helai dah beli baru, memi dia yang baju semua dah tak muat ni, duk kebas baju dadda jer. Bila nak boleh beli baju sendiri pulak ni? Adoi…. tak tau mana nak carik baju size besar besar ni. Ala-ala size pamela anderson tu. Wakaaaa wikiiii

P/S Lagi Sekali : Lupa nak jadik makcik keypoh. Aritu ke Tesco, nampak Atilia ngan bf baru kut + Farid Kamil & Diana Danielle. Cun betul dia Diana Danielle tu.. jeles ai..

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

Related posts:

  1. Perlukan Pendapat - Tolong ! Hello there! If you are new here, you might want...
  2. Our First Date Hello there! If you are new here, you might want...
  3. Pukul 5 pagi Hello there! If you are new here, you might want...
  4. Runsing laaa weh ! Hello there! If you are new here, you might want...
  5. 6 Days To Go.. woot woot ! Hello there! If you are new here, you might want...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


4 comments to Se-trip Dua Pukul

Leave a Reply to nonie

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: