Alpha Lipid

Photobucket
March 2010
M T W T F S S
« Feb   Apr »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Our First Date

Hari ni.. untuk segmen ‘Hari Ini Dalam Sejarah’, gua bawak anak dara gua berjalan di The Curve. Dekat jer.. tapi rasa bermakna sangat lah sebab kitorang berdua jer. 1st time pulak tu bawak Hazel ni bershopping.

Stroller masih belum beli. Ari g tgk Bertini tu tetiba cam tak berkenan plak. Car seat dia dah abes la plak. So, bertangguh lagi nak beli stroller. Dahling suh g tgk yang maner berkenan, dia ok jer. Huhu.. tak mesra lah camtu. Mencik ! So, pikir punya pikir… kalau tunggu nak g beli ngan dia memang lama lagi lah kan.. ari ni tetiba rasa rajin nak kuar. Siap niat nak bawak my lil precious sekali. Ada baby carrier MC yang beli dulu tu.. try bukak dr bag.. test kat Hazel, cun.. ok. Boleh bawak Hazel ! Sekali, teringin nak pakai jeans tapi takder yang muat. Dahling siap offer jeans dia ok. Tapi .. sob sob.. takmo citer lah =(

Dah siap semua.. sekali Hazel yak yak pulak. Salin diaper dulu n zasss.. curik duit dahling. Wakaa… baru bleh pergi The Curve dengan aman. Park semua cun… elok naik The Curve jer.. Hazel terus lena. Alolooo.. syian plak. Masuk MC, ingat nak carik pacifier tp bila pikir dia dah nak masuk 3 mths so nanti beli time dah masuk 3 mths jer lah. Masuk semua kedai berhampiran.. last last masuk MJ. Ader voucher.. amek Lamaze toys n Hallmark punya baju utk Hazel. Hallmark tu tengah ada less so ok lah. Murah harga dia. Dah setel tu.. masuk baby room kat situ. Hazel merengek rengek lepas bangun tidur plak.

Ada water heater kut nak mandikan baby. Eh, anak sapa tu?

Ada water heater kut nak mandikan baby. Eh, anak sapa tu?

Breastfeeding room yang maha simple

Breastfeeding room yang maha simple

Anak saper tertinggal kat sini?

Anak saper tertinggal kat sini?

Simple jer te,pat dia tapi ok laa kan. Bersih memang bersih lah! Lepas setel kasik apa yang patut kat cek mek ni.. gegas turun bawah. Ke MC semula. Cam tak puas hati kalau tak beli something so beli jean utk Hazel. 50% disc so ok lah. Boleh pakai raya nanti.. whahaha. Eh, levi’s ada size ke utk baby eh? Lepas tu, turun lagi bawah sebab ke Watson untuk beli weighing scale. Wahahah…kasik can untuk timbang perut lah.

Kesian budak kecik tu ternganga..

Kesian budak kecik tu ternganga..

Pastu, sempat singgah plak ke Starbucks. Dari kat KB aritu teringinnyaa nak minum choc ice blended dia. Slurpppp… Nyaman betul rasa. Kesian budak kecik tu jer laaa.. takleh nak rasa. Wahahaha.. nganga jer la..

Aksi Lady Gaga dari Lil Hazel.

Aksi Lady Gaga dari Lil Hazel.

Balik rumah, terus try baju baru. Yang ni baju Hallmark tu. 50% disc so macam ok sangat jer. Tak tau naper dia joget camtu. Dah macam orang jaga trafik la plak. Happy eh dapat baju baru?

Budak kecik yang keletihan tahap gaban

Budak kecik yang keletihan tahap gaban

Lepas menerai semua tu, terus terlena. Kesian plak. Mesti keletihan sangat ni. Aper pesen laaa anak dara gua ni tido. Ini kira abes sopan dah style dia tidur.. selalunya lagi lah. Berpusing pusing ke mana mana jer. Hihih..

Hazel, memi enjoy sangat masa masa kiter berdua tadi. Memi lef u, baby :love:

Muka pelik sebab tgk memi dia duk tgh bebel sorang sorang

Muka pelik sebab tgk memi dia duk tgh bebel sorang sorang

P/S : Dah nak masuk 3 mths dah. Bila baby start gelak ek? Plus nak tanya… lepas give birth, bila korang start datang period balik? :D

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

Related posts:

  1. Dah beli jugak .. Hello there! If you are new here, you might want...
  2. What You’ve Missed .. Hello there! If you are new here, you might want...
  3. Melempiaskan Nafsu Yang Tak Tertahan - Entri yang tertunggak ! Hello there! If you are new here, you might want...
  4. Sepetang Dengan BFF Hello there! If you are new here, you might want...
  5. Bye Bye KB, Hai Hai KL Hello there! If you are new here, you might want...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


22 comments to Our First Date

Leave a Reply to kak long

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: