Alpha Lipid

Photobucket
March 2010
M T W T F S S
« Feb   Apr »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Trauma Gua !

Hari Sabtu lepas, kak long n family datang ke rumah membawa lauk pauk yang sedapnya sehingga menjilat tekak. Serius memang layan kalau kak long masak. Windu masakan mak, boleh laaa pujuk kak long masak. Nak nak masak lemak cili api dia.. perghhh.. layan tu!

The best part was kak long buat sambal ayam tu. Wahahahaa.. mekasih kakakku. Siap ada sup sayur bayam + cendawan + carrot gitu. Nyumm.. besh betul. Nikmat betul makan malam tu. Sayur bayam tu balun sorang sorang ok. Gilos.. memang kene sangat lah sayur tu ngan sambal ayam tu.

Ayam, ikan n sayur bayam yam yam.

Ayam, ikan n sayur bayam yam yam.

Citer citer pasal Icha dah sekolah dah. Kat Smart Reader. Baguslah.. dah pandai eja one, two, three… good good. Kak long citer siap ari cuti pun bangun pagi sebab nak pergi sekolah. Bagus eh? Kalau gua dulu.. wahahaha.. start belajar ponteng sekolah time tadika ok. Bukan sengaja.. trauma ok

Citer dia gini : Dulu dulu.. gua g tadika Kemas tau. Kat Port Dickson gitu tahun 1984. Jalan kaki jer laa.. biasa lah kan. Kecik kecik dah cam adventurer gitu. Pakai kasut tu bertali tau. Kene buli pulak tu. :@) betul ! Cess.. ada ke patut diorang bukak reben tali kasut tu.. pastu cabut tali kasut. Everyday tau..  Sedih jer time nak balik. Kene tunggu cikgu ikatkan tali kasut tu balik. Memang kene buli ah time tu. Menda lain diorang tak buli.. diorang main mainkan kasut gua jer. Can cilut at at betul.

Nak dijadikan citer.. banyak hari tak gi sekolah. So, time hari kene g sekolah tu… ya rabbi. Malas ok! Pagi tu kuar rumah cam nak pergi sekolah.. tapiiiii…. gua tak gi pun sekolah. Belok g belakang rumah. Main sorang sorang. Lagi best ! Itu lah hari pertama gua belajar ponteng sekolah. Hebat kan? Umur 6 tahun tu..tapi, amatur kan. Kantoi laa pulak. Wakaa..

Last last sampai laa tingkatan 5 pun malas g sekolah. Lepas PMR, kan ada sessi sekolah lagi? Memang tak pergi ah.. buang masa jer. Pastu bila rasa malas g sekolah.. abah ok jer.

“Mak.. arini taknak g sekolah ah” sambil tarik selimut n cium cium bantal busuk

Mak pun akan start laa bebel.. bla bla blaa.. yadda yadda yadda..Datang abah pulak.

“Awat ni?” tanya abah. Mak jawap lah “ni ha.. takmau pi sekolah ”

Abah yang memang cool.. daddy… daddy cool pun cakap “Takmau pi sekolah takpa. Duk umahlah. Toksah keluaq.. ” Hahahaha… memang best abah gua.

So, tak g ah sekolah. Ala.. kalau pi sekolah pun, silap silap tak masuk kelas pun. Dah kalau niat memang malas nak pi sekolah… pandai pandai laa gua belok pi mana mana.

Abah memang best. Abah pesan.. “takmau pi sekolah kaa.. nak buat jahat ka, yg abah tau.. peksa mesti lulus”. Yes, sebab tu gua tak kena marah. Walaupun jarang g sekolah, gua dapat naik pentas sebab dapat number 3 seluruh tingkatan 5 tahun tu. Rasa hebat sekejap. Maybe sebab tak pi sekolah kut eh?

Eh, sebenarnya nak citer apa eh tadi? Dah lupa plak.. syiok citer pasal ponteng sekolah. Adik adik jangan ikut ok. Nak ikut pun takper.. tapi, kalau kene marah.. tak tau :P

Gambar sekadar hiasan. Si kacang menemani memi nya mengonlinekan diri. Mekasih baby :D

Gambar sekadar hiasan. Si kacang menemani memi nya mengonlinekan diri. Mekasih baby :D

P/S: Awat yang teruk sangat AF tahun ni. Lelaki kuat nanges sangat ni? Pelik… tolong lah kontrol sket. Kasik nampak macho sket. Alahai…. sket sket nanges. Bluekkkk !

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

No related posts.


10 comments to Trauma Gua !

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: