Alpha Lipid

Photobucket
March 2010
M T W T F S S
« Feb   Apr »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Bye Bye KB, Hai Hai KL

Semalam, dah selamat semuanya. Setelah semalaman bergilir gilir jaga Hazel yang tiba tiba takmo tidur sambil merengek rengek penuh manja yang boleh buat semua orang hilang sabar, selamat mempacking 3 biji kotak, 1 luggage, 3 handcarry n 1 diaper bag. Wah.. cemerlang betul. Banyak kan? Tak campur lagi bag + kotak mertua bawak lagi. Yesh, balik kl sekali mertua n ida ngek.

Dua biji teksi tu... gilo ganas :p

Dua biji teksi tu... gilo ganas :p

Pukul 7.30 am, teksi dah sampai. Kene book dua biji teksi ni. Satu, sebab nak guna dua bonet. Banyak gila weh barang. Satu teksi pun boleh tapi kene susun barang atas bumbung kete lah. Wakaa.. Kedua, sebab ado si Ida ni. Tak muat weh satu teksi. Mana muat 4 orang duk belakang. Tak sanggup gua nak berhimpit ngan si Ida tu. Buekkk.. :beurk:

Muka happy campur sedih :|

Muka happy campur sedih :|

Yaa.. muka tombam tp still suka berposing. Mana cheekbone gua? Arghhh ! Ni sebelum naik teksi. Nak amek gamba konon sebelum Hazel ke KL lah kan tapi sebab memi dia melampaui size sekelian alam, makanya Hazel nampak kecik jer. Memi yang lebih lebih. :)

Lajunya abg teksi berjalan.

Lajunya abg teksi berjalan.

Tgk Hazel tidur tu kan? Dari dlm perut tangan mesti duk kat pipi tu. Pipi yang sama.. sampai laa sekarang. Geram jer. Mulut memang menten ternganga. Dia lena dari pagi tu sampai laaa sampai ke KL. Atas flight pun ok ek 2 secs, pastu sambung tidur. Oh! Bahagia memi ada baby cam Hazel tau. :love:

Gambar Hazel dlm memi's tummy. Nampak the hand?

Gambar Hazel dlm memi's tummy. Nampak the hand?

Kat departure hall.

Kat departure hall.

Time kat departure hall pun, sket punya lena dia tidur. Bising pun dia rileks ja. Mulut memang nganga jer budak ni. Cam nak kunyah jer bibir tu. Geram ! Mata tak berapa nak rapat dah. Kalau lena sangat, mesti terbukak sket mata tu. Dia ikut mak mak sedara dia kut? Tidur mata ala ala celik. Apasal lengan laki gua nampak kecik jer ni? Jeles betul !

Kat dalam flight dah ni. Cam kacang soya seketul plak.

Kat dalam flight dah ni. Cam kacang soya seketul plak.

Mengambil panduan panduan yang diberikan oleh ramai pihak (thanks babes), maka kitorang pakaikan cap n buh pacifier kat Hazel. Alhamdulillah lah.. time depart n landing, Hazel ok. Mak dia jer tak ok. Yer.. sebab ada masalah gayat tu.. everytime depart tu memang rasa nak nanges. Time pregnant aritu lagi lah.. siap bawak minyak Yu Yee. Siap pening pening. Maluuuu jer 8)

Cam besh plak buat entry banyak gambo ni. Sampai jer.. 3 troli tu utk bawak barang. Satu FIL bawak, satu tu dahling n satu lagi Ida lah bawak.  Sampai sampai jer, Kjue dah ready. Bawak satu kete n satu naza ria. Wah wah.. cam nak berpindah kan? Memang time check in pun, ader orang ingat nak pindah from kb ke kl sebab banyak sangat barangnya. Sampai jer rumah plak, drop off si Ida dulu sebab nak suh cuci dulu rumah. Berdebu kan.. so, kitorang lepak umah Kjue lah dulu. Makan makan dulu. Baring baring n bergosip girl seround. Tengahari sket baru pulang rumah. Besh betul. Tak lena Hazel petang tu duk layan tv n rumah. Mesti dia cam jakun sebab environment lain.

Layan sengih before tidur

Layan sengih before tidur

Semalam n tak tau sampai malam bila, Hazel tidur dalam our bedroom. Nampaknya aktiviti wrestling di malam hari agak terkawal lah sebab ada cik kacang ni. Kang terkejut pulak dia tengok mak bapak wrestling sampai terjatuh katil. Wakakaak.. Plannya nak kasik tidur dalam bilik dia sorang tapi sementara belum beli baby monitor ni, risau lah kalau kut kut dia terjaga tengah malam ke apa ke. Maner nak carik baby monitor yang murah eh? Nak g MyDear warehouse sale pun tak tau bila sebab … dua dua kete roadtax mampus ! Bagus kan?

——- lebatnyaaa hujan ni. sampai gelap doniawi ———

Hazel dah 2 bulan dah ni. Kejap je kan? Tiba tiba rasa jeles bila dengar berita orang lain pregnant.. Normalkah perasaan cemburu gitu eh?

P/S : Malas nyaaa nak kuar beli groceries. Cam nak berbaring ngan Hazel jer sokmo. Bleh lawan sengih .. hang sengih kat aku, aku sengih kat hang.

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

Related posts:

  1. What You’ve Missed .. Hello there! If you are new here, you might want...
  2. Spot The Difference :p Hello there! If you are new here, you might want...
  3. Mari membuyung bersama Hello there! If you are new here, you might want...
  4. I Miss.. Hello there! If you are new here, you might want...
  5. Sampai Hati Hazel Buat Memi Camni :( Hello there! If you are new here, you might want...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


10 comments to Bye Bye KB, Hai Hai KL

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: