Alpha Lipid

Photobucket
March 2010
M T W T F S S
« Feb   Apr »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Aku Redha.. Ya Tuhan !

Seluar jeans masih cantek berlipat dalam almari. Baju baju pun sama jugak. Baju t shirt time pregnant pulak.. masih dipakai di hari hari tertentu. Baju baju husband yang dia tak suka pakai.. semua dah beralih arah.
Kenapa? Sebab badan gua dah lari tune ah. Seluar memang lari ah.. peha agak membesar. Tak tau camner cara nak [...]


Se-trip Dua Pukul

Wahahaa.. kut kalau ada yang paham ni, yaa ampun. Bukan lucah yaa. Arini nak bercerita tentang trip gua ke The Curve lagi.
Sebelum apa apa, tidurkan anak itu penting. Nak tinggalkan kat dahling, kene siapkan semua. Kasik ( . Y . ) dulu, then tidurkan sampai dia lena. Baru boleh tinggal. Mekasih ling ling.. ♥
Mula mula [...]


Our First Date

Hari ni.. untuk segmen ‘Hari Ini Dalam Sejarah’, gua bawak anak dara gua berjalan di The Curve. Dekat jer.. tapi rasa bermakna sangat lah sebab kitorang berdua jer. 1st time pulak tu bawak Hazel ni bershopping.
Stroller masih belum beli. Ari g tgk Bertini tu tetiba cam tak berkenan plak. Car seat dia dah abes la [...]


Trauma Gua !

Hari Sabtu lepas, kak long n family datang ke rumah membawa lauk pauk yang sedapnya sehingga menjilat tekak. Serius memang layan kalau kak long masak. Windu masakan mak, boleh laaa pujuk kak long masak. Nak nak masak lemak cili api dia.. perghhh.. layan tu!
The best part was kak long buat sambal ayam tu. Wahahahaa.. mekasih [...]


Demamkah anda, anda dan anda?

Demam AF lah. Demam apa lagi.. wakakaka..
Tak demam lagi sebab makin lama makin ngarut jer peserta dia. Semalam tgk diari.. apakah? Nyanyi lagu Casey pun nanges beriya iya n yang paling ngarut.. bebudak laki yang over over. Oh.. maulana. Pasal apa nanges teruk sangat?
Malam ni 1st konsert. Mintak mintak ada elimination. Baru syiok !
P/S : [...]


Spot The Difference :p

Hai .. adik adik..
Arini kakak doze off nak buat pertandingan. Senang senang aja yaa adik adik sekelian. Adik adik semua hanya perlukan sekeping kertas dan pen/pensil. Dah bersedia semua? <– sambil buat muka sehabis ceria dan sengih hingga ke belakang telinga
Spot the difference. Hahahaha.. senang kan? Satu tu macam gambar yang di jemur [...]


Aku bencik kat hang !

Suka FB. Boleh menghubungkan semula dengan kawan kawan lama yang dah berbelas tahun tak jumpa. Memang layan lah kan. Ada games bagai.. Yang tak suka… bila mana dah kontek balik kawan kawan lama ni adalah ayat ayat yang menikam jiwa straight to the tulang tanpa malu malu.
Ada sorang ni, yesh.. ko kawen muda. Anak ko [...]


1st Time Nih !

1st time memi nak upload vid Hazel dalam blog. Saja lah test test. Takdak keje kan. Duk umah pun memang duk mengadap laaa budak cinonet ni. Nak nak time dia berjaga (sebab selalu tidur jer.. hobi dia). Bila mulut dia bising.. adoi. Kiut sangat lah..
p/s : Abaikan sore bergetar yang dok cakap Hello Hello [...]


Sedang Mencari

2 way baby monitor. Yang mana bagus? I mean affordable n easy to use? Nak beli sebab we’re planning to bagi Mek Hazel tidur in her own bedroom. Senang mak pak nak buat OT. Wahahah..
Any suggestion?
P/S : Bukan laa nak jadik kejam. Nak ajar dari kecik jer


Cam tak percaya tapi percayalah !

Bila balik rumah sendiri, rasa cam tak percaya jer dah ada baby kecik ni. Time tinggalkan rumah aritu, berdua jer. Balik.. bertiga dah. Yeyy…
Kadang kadang, serius .. kadang kadang terlupa ada Hazel. Selalunya time dia tido or time bangun tido. Bila dengar dia menguek.. baru cam “eh.. baby..”. Terus bangun dengan senyuman gitu. Cewah..
Dua malam [...]