Alpha Lipid

Photobucket
January 2010
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Categories

Archives

Where Moms Unite



Rutin Harian Mak Yang Dah Tak Buyung :P

Time pregnant, rutin harian dipenuhi dengan aktiviti jalan jalan carik makan atau jalan jalan buang $$$$. Time tu, memang besh laaa. Apa saja nak di makan, ada orang dengan baik hati tolong bawak. Pukul 4 pagi pun, dia layan jer.

Sekarang, huhuh.. no more jalan jalan carik makan. Jalan jalan pun susah. Nasib lah dahling baik hati. Ari ari pun dia ader idea nak bawak bini dia ni kuar naik kete. Semalam ke KB Mall, arini dekat jer. Ke farmasi n kedai roti. G kedai roti pun bukan bleh pilih roti. MIL tak kasik makan roti sebab nanti badan cepat kembang. Menu harian

Breakfast : Biskut kering /marie cicah milo. Sedap ni…

Lunch : Sup bunga kobis n carrot dengan daging kering/ikan selar bakar ngan bubur nasik

Petang : Biskut kering/ marie cicah milo/horlicks

Malam : Sama cam lunch. Layan ngan air suam

Besh tak menu? Wahaha.. nasib baik gua tak banyak songeh. Layan jer la. Apa yang bagus, tak salah di ikut kan? Takut jugak makan merepek sebab duk bf si kacang ni. Hari ni pun dah risau. Salah makan apa sebab 3-4 kali cirit birit ni. Adoi.. si kacang pun sama meragam. Sian betul.. ni dia tengah lena sangat. Letih kut meragam satu petang arini. Syiannnn Hazel ni.. :(

Hazel lena di ulit mimpi. Bukan hari ini !

Hazel lena di ulit mimpi. Bukan hari ini !

Sambung citer pasal rutin, pagi bangun camne nak cakap ek. Dari kul 7 lebih pagi tu, dah bangun utk bf Hazel and salin diaper dia. Pastu, letak balik dlm baby cot. Kadang2, baringkan sebelah dadda dia. Memi pun baring sekali. Wakakaa.. sambung tidur. Kul 9 gitu, bgn lagi. Kasik bf lagi n terus siapkan utk mandikan dia. Pas mandi, dapat upah susu lagi. Then, kasik tidur. Pastu tengahari selalu memang lena sket. Dari dlm perut, Hazel jenis tidur siang. Malam baru aktif. Petang sket baru dia bangun utk susu. Sambung tidur n pukul 5 ptg baru mandikan dia lagi sekali. Memi pun mandi petang. Dalam kul 2 ker, 3 ker.. baru mandi. Hihihi..

Lepas mandi pukul 5, Hazel berjaga n temankan dadda buat kerja. Memi tidur. Wakakaa.. hebat kan? Pastu, bagi bf lagi. Fuh.. letih mak. Hazel pun sambung tidur n memi bleh online. Yahoooo.. Malam, pukul 8 lebih gitu, memi n dadda layan dinner. Kadang kadang Hazel tak tido. So, mummy wan jagakan. Kul 11 lebih, bf lagi. Pastu kul 2 lebih pagi.. bf lagi dan lagi. Fuh.. kul 4 am pun dia mesti bangun. This time selalunya lama. Lepas subuh baru dia tidur balik. Cam tu laaa rutin baru. Besh kan? Mata memang dah cengkung ni. Badan jer tak berapa nak mencengkung. Masih montok montok gitu. Montok laaa sangat :P

Walaupun memenatkan sangat rutin ni, in the end.. rasa happy. Tengok Hazel senyum.. adoi. Bleh nanges rasa. Terharu sangat. Eh, lusa ada kenduri sket. Aqiqah n cukur jambul Hazel. Buat kat sini jer la. Senang.. di uruskan oleh mertua. Mekasih mum n dad. Mak n abah pun ada dah kat KB ni. Gaun Hazel pun dah ada. Hihihi.. kiutnya. Her first own. Alaalalala.. tak sabar nyer.

Hazel buat Robot Dance sebab happy dah ada gaun kiut.

Hazel buat Robot Dance sebab happy dah ada gaun kiut.

Baby, walaupun mata memi dah macam raccoon ni.. tapi memi happy sebab Hazel ada with memi n dadda. I love u baby… so much. Muah muah.. sihat selalu eh.

P/S : Dahling kata sexy bila gua pakai kain batik. A’ah… untuk lu, sexy lah.. untuk gua, seksa. Asek nak terlondeh jer.. menderitaaaaa !

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

Related posts:

  1. Anak Sapa la Yang Gangster Sangat Ni?? Hello there! If you are new here, you might want...
  2. Melempiaskan Nafsu Yang Tak Tertahan - Entri yang tertunggak ! Hello there! If you are new here, you might want...
  3. Sampai Hati Hazel Buat Memi Camni :( Hello there! If you are new here, you might want...
  4. Di sengat lebah yang kiut ;D Hello there! If you are new here, you might want...
  5. Project Mak Buyung Hello there! If you are new here, you might want...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


16 comments to Rutin Harian Mak Yang Dah Tak Buyung :P

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: