Alpha Lipid

Photobucket
January 2010
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Categories

Archives

Where Moms Unite



Di Hari Ku Berbangga

Dengan pokok betikku.

Bukan senang nak ada pokok betik yang tak dijaga untuk berbuah sampai buleh di makan. Mula mula pindah, pokok betik ni kecik jer. Takder buah langsung. Kitorang pun tak laa beria nak buh baja ke bagai. Cuma kadang kadang, suh si ida rocker tu siram lah. (see.. siram pokok pun kene suruh ari ari tau. dia boleh cakap “puan tak suruh siram pun hari ni”). Ingat nak balut lah buah buah yg baru kuar tp cam malas jugak. Dasar suami isteri malas. Wahaahahah.. ya ampun suami.

Alhamdulillah tapi, buah makin menjadik jadik. By the time kitorang balik KB, dah ada 2 biji buah betik sedang and ada lagi 4 biji buah yang dah besar tapak tangan. Tak buruk plak tu walaupun tak berbaju. Syiok sangat. Siap ari sebelum balik KB tu, risau risau jer ngan buah tu. Sempat ke nak merasa nanti. Ke takut buruk jer. So, pesan ngan my SIL, nanti tgk tgkkan lah. Kut kut dah masak, amek laa makan. Cewah…

Ni laa pokok betiknya. Kiut jer kan?

Ni laa pokok betiknya. Kiut jer kan?

Kurus jer pokok betik ni tapi power. Wakaa… banyak buah tu. Pokok bunga lain tu sedih sket lah. Tak tau apasal. Pokok bunga susah betul nak ‘menjadi’. Memang tak rajin nak membelai pun sangat. Tunggu mak lah datang belai pokok bunga. Tangan mak ada magik. Mesti hidup pokok bunga kalau dibelai mak. David copperfield betul!

Buah betik pertama

Buah betik pertama

Cam montok montok kental gitu betikku ini. Gambar ehsan SIL ku, K.Jue. Tak sangka, dah masak dah cik betik. Baru nak sebulan, dah dewasa betikku ini. Tak lama lagi mesti yang lagi sebiji tu plak masak. Mak bangga nak.. bangga sangat. Cam terharu pun ada. Cam rasa ada anak yg dapat ijazah gitu. Kan best kalau dapat merasa jugak ni. Adus.. windunyaaaa nak balik rumah.

P/S : Tetiber tingin nak makan betik manis manis. Sedapnyaaaa…

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

Related posts:

  1. 38 days to go Hello there! If you are new here, you might want...
  2. Ghairahnyaaaa Hello there! If you are new here, you might want...
  3. Runsing Hello there! If you are new here, you might want...
  4. Tekanan Paling Hebat Hari Ini Hello there! If you are new here, you might want...
  5. Hari Bermesra-mesraan Hello there! If you are new here, you might want...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


2 comments to Di Hari Ku Berbangga

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: