Alpha Lipid

Photobucket
December 2009
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Hari Bermesra-mesraan

Hari Jumaat aritu, memang takleh nak kemana. Semua tempat ramai orang belaka. Memandangkan dahlin’ pun tengah dalam happy mood, balik jer dari semayang jumaat tu.. lepas lunch and lepak seround. Kami suami isteri (phewiiittt) kuar jalan jalan dengan niat nak beli siap semua barang keperluan untuk si lil hazel ni.

Tup tup kedai di tuju tutup. Nak ke Parkson plak, waduh… ramai betul manusia. Last last dahling bawak ke belakang Pelangi Mall. Sungai apo tah namanyer. Ader cafe cafe tapi time tu tengah tutup. Ader orang main powerboat laju. Cam yang racing tu lah kan. Seketul tu jer ada pun… Ramai jugak yang melayan.. so, kitorang pun park n layan jer lah. Feeling tgk powerboat tu. Cewah.. tapi cam tak laju jer pun.

Powerboat kat belakang.

Powerboat kat belakang.

Tengok laaa boat tu. Cam laju jer kan? Abaikan hidung jambu yang makin membulat dan mengembang lately. Memang bila peknen, hidung mengembang ke ek? Adoi… Makin bulat lak tu.

Dah setel layan boat, cam lapar plak. Nak makan maner plak pun pening. Banyak betul orang kuar town ari tu. Ronda punya ronda. Park depan Moon Kopitiam plak. Terus sengih.. dah plan nak makan apa kalau datang Moon ni.

Layan layan Moon Kopitiam. Nyummm..

Layan layan Moon Kopitiam. Nyummm..

Pulut Mangga yang serius sedap. Pastu layan plakĀ  Ice Lemon Honey and Cendol Pulut Tapai. Sedap jugak ni. Layan sekali French Toast. Nak g sana tak mampu. Layan roti dia pun jadiklah. Wakaaka.. Sedap nih! Tu menu yang ada. tak clear eh? Saja kecikkan gambo nih. Harga cun cun jugak. Kedai dia pun besh laa jugak. Bersih :D

Dah konyang. Ingat nak balik… tup tup ke pantai plak. Almaklumlaaa.. hari bermesra mesraan. Mesti laaa gunakan sehabis baik. Kitorang ke Pantai Irama kat Bachok. Woohoo… syioknya. Cam dating dating gitu. I like !

Mak Buyung gembira kene angin laut

Mak Buyung gembira kene angin laut

Ombak besar jugak time ni. Nov - Mac dilarang mandi tau. Ombak besar, bahayos. Angin memang kuat betul. Sampai sejuk dibuatnya. Berdiri bulu bulu ku. Penuh orang kat sini.. lepak berkelah ada, lepak layan sorang sorang pun ada, yang makan colek pun ada. Kitorang tak layan lah colek sini sebab rasa cam tak besh jer. Kat PCB jer sedap layan colek ni. Ado kacang mesin. Buh dalam sos colek tu. Perghhh.. syahdu jer rasa. Kat sini ada jual mende besh. Wahahaha..

Rokok rokok manis :D

Rokok rokok manis :D

Dulu dulu time kecik kecik, ada jual rokok chewing gum. Besh.. wahahaah. Syyhh.. tau dek mak, kene marah nanti. Time tu tadika, dapat laa duit sekolah.. time balik singgah kedai keli** batu 4, pd tu.. pastu beli rokok chewing gum. Ya rabbiiii.. dari kecik rupanya perangai gua tak semenggah. Wakaa..

Yang ni, candy. Kene gigit gigit. Manis lah jugak. Kelakar rasa. Satu kotak tu 50 sen. Beli kat Pantai Irama tu lah. Ada kiosk jual candy lah, pelampung lah. Macam macam dia jual. Hebat.

Malam tu pulak… rahsia. Wakaakaaaaa..

P/S : Lately, asek ngantuk jer. Tidur mesti lebih lebih. Pastu, asek dahaga n lapar jer. Next check up on the 30th Dec ni. Hopefully, more great news lah dari dr. Tak sabor mak !

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

Related posts:

  1. Hari Hari ke Ghulam Hello there! If you are new here, you might want...
  2. Hari Berjalan Jalan Tanpa Arah Tujuan Hello there! If you are new here, you might want...
  3. Di Hari Ku Berbangga Hello there! If you are new here, you might want...
  4. Hari terakhir 2009 Hello there! If you are new here, you might want...
  5. Dari KB with hujan Hello there! If you are new here, you might want...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


6 comments to Hari Bermesra-mesraan

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: