Alpha Lipid

Photobucket
December 2009
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Letih yang membahagiakan

Hari Rabu tu, ada check up dengan Dr Awang. Banyak dugaan betul. Mula mula sampai, kata Dr ada c-sect pukul 4 pm. So, sempat.. tup tup asst suh g mana mana dulu sebab emergency plak operation tu. So, kuar dulu… terus ke KB Mall. Maner lagi nak g kan? Hehehehe..

Beli apa yang patut termasuk laaa laundry wash utk baju baju Lil Hazel. Yelah, takut gak laa kan. Tak teringat nak basuh ke apa ke. Dah siap membeli tu, dapat call.. Dr suh datang pukul 5 pm. Hait… tak sabar nak tgk progress Lil Hazel ni. Pukul 5 pm pun sampai.. still kene tunggu. Phewww.. letih jugaklah. Dahlin siap buat buat kelakar.. berkawad bagai. Saiko gak laki gua ni rupanya.

Jumpa dr, naik penimbang.. nah haiii.. Awat tak terkejut dr. Dua kali dia suh naik penimbang. Dalam sebulan naik +- 5 kg. Giler kan? Memang pun. Asek makan sedap jer. Mana tak naik .. wakaa.. Scan pulak. Alhamdulillah ya Tuhan. Semuanya baik. .Baby punyer growth pun normal. Dah 2.2 kg dah. Bulat jer perutnya. Siap menguwek nguwek tangan tu. Geram jer tengok. Tak dapat nak cakap gembira camner dah. Sangat sangat gembira lah. Happy happy joy joy !

Nesting instinct dah started to kick in. Balik tu, punggah semua baju/blanket/towel and buang tags. Asingkat jugak… sekali check tgk, bakpo banyak sangat mittens/booties ni. Hihihi.. nasib beli murah murah jer.

Lil Hazel punya barang tengah di asingkan.

Lil Hazel punya barang tengah di asingkan.

Bila dalam packaging, tak perasan dah banyak baju cik kacang ni. Sekali, bila dah di punggah ni…. mak ngai. Buleh tahan laa. Ader jugak skirt kiut belian dada. Alololoooo… mesti kiut pakai pampers pastu tonggek tonggek pakai skirt. Gerammmm siap siap lah !

Dah setel masuk bakul utk di basuh… eh, belilah Tollyjoy punyer laundry wash. Bau kiut sangat ! Ok ok, dah setel.. dahling dengan baik dan penuh murah hati ajak kuar. Jalan jalan cari soru.

Makan makan di Restoran Shafie.

Makan makan di Restoran Shafie.

Layan makan makan kat restoran shafie plak. Yummyyy.. maknaan dia cam bleh tahan sedap lah. Kitorang layan tomyam ayam, daging masak merah, siakap sweet n sour n telur dadar. Memang besh masakan dia. Siakap jer laaa lain macam sket. Sedap yg lain dari selalu dimakan. Murah pun murah ni. Teka berapa? Sapa paling hampir.. dia budak paling terer :p

Oh, dr pesan,  start dari krismas ni kalau ada rasa sakit sakit/ tanda tanda nak bersalin… dah bleh ke spital terus n terus deliver baby. Tak perlu tunggu tunggu. Perghhh… terus nervous to the tulang tongkeng. Tak lama dah tu. Mak nervous nak !

P/S : Minyak selusuh dah start di telan. 1 sudu teh sehari. Nyummm… :/

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

Related posts:

  1. Melempiaskan Nafsu Yang Tak Tertahan - Entri yang tertunggak ! Hello there! If you are new here, you might want...
  2. Mengisi Perut Yang Lapang Hello there! If you are new here, you might want...
  3. Di sengat lebah yang kiut ;D Hello there! If you are new here, you might want...
  4. Rutin Harian Mak Yang Dah Tak Buyung :P Hello there! If you are new here, you might want...
  5. Aper yang terbaru eh? Hello there! If you are new here, you might want...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


8 comments to Letih yang membahagiakan

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: