Alpha Lipid

Photobucket
November 2009
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Lok Ching

Aritu ada citer pasal Lok Cheng kan? Rupanya.. Lok Ching lah. Salah eja plak. 1st time makan ni seumur hidup. Ni pun sebab kawen ngan orang kelate ni. Kalau tak, sampai ke mati lah memang tak kenal Lok Ching nih.

Time tu pergi ke Nirwana Maju (KK Square). KK Square tu Kubang Kerian Square lah.. cewah. Ok lah jugak pasarayanya. Besh jugak. Murah murah barangnya. Ada jugak kedai kedai jual jajan .. Kuar jer ikut main entrance, eh eh.. ada dua motor jual something. Dahling dah gembira gembira. Rupanya… ni lah sate ikan a.k.a lok ching yang dia dok citer selama ni.

Satu batang 10 sen jer. Ader dua jenis kuah… manis and pedas. Pilih lah yang mana suka. Pedas dia takder laa pedas mana pun.. masih manis jugak. Dia cam sate ikan.. cam fish ball kecik kecik jer bentuknya. Di bakar cam sate jugak.. pastu di buh dlm plastik n di curah ngan sos yang di pilih. Nyummm…. sedap jugak tau.

Lok Ching berhadapan Nirwana Maju.

Lok Ching berhadapan Nirwana Maju.

Gambar atas sekali tu rupa Nirwana Maju depan HUSM. Dua tingkat.. kat atas tu pasaraya lah. Murah juga cuma sempit sket. Bawah ada kedai kedai macam macam. Kecik jer tempatnya tapi ok lah. Macam macam ado. Bawah tu plak gambor pakcik penjual Lok ching yang ala ala A. R Tompel. Serius tak tipu.. ramai jugak orang beli lok ching ni. Murah sangat.. beli 50 sen pun dah kenyang. Dapat lah 5 cucuk. Dia jual gak sosej yg di potong.. di bakar jugak cam sate.

Sekian info kali ni untuk lok ching. Nyummmm….. sila menjamu selera. Cewah..

P/S : Next entry pun pasal makan makan lagi. Maner lah tak asek terkentut jaaa…. baru nak berpeluk (hujan hujan ni kan), dah terproooott… Ya ampun suami, sebab memotong stim mu itu. Wakaaa..

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

No related posts.


13 comments to Lok Ching

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: