Alpha Lipid

Photobucket
September 2009
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Isnin yang hangat

Isnin aritu memang hangat. Hangat sampai berpeluh tiak ni haaa. Memang dah plan, banyak mende nak kene setel isnin tu. So, lepas sahur.. kunci jam. Bangun jer terus mandi n siap siap untuk ke destinasi. Phewittt.. destinasi tu. Main main..

Mula mula ke HP Svc Ctr tu. Hantar all in one printer tu. Takleh nak on plak tetiber. Ngoi betul. Nasib takyah amek number bagai bleh terus g kaunter tu. Sekali.. dah discontinued product so takleh nak repair. Diorang offer trade in untuk latest model tapi tetiber idea cerdas terkuar dari otak gua. Aper kater cik try on printer pakai adapter cik? Sekali , memang lah bernas betul idea tu. Memang adapter tu yang rosak. Oleh itu.. kalau ada di antara anda anda sekelian yang ada adapter printer HP yang tak digunakan, sudilah me’let-go’kan ia. Dah setel.. so bawak balik dulu lah printer takleh on tu. Nampak satu mamat melayu baik punyer layan rokok kat parking basement tu. Nampak gua memboyot sambil sangkut printer kat pewut.. terus masuk kete duk diam diam. Wakaa.. kekantolan betul.

Setel bab tu, terus ke Bangsar pulak. Dah lama tak mengemaskini kan bulu bulu di kening. Windu plak nak jumpa Veepa ngan geng kat sana. Tup tup sampai jer.. eh eh, Veepa dah beranak lah. Baby girl. Mak ngai.. lama betul tak jumpa dia. So, Malini jer buat threading. Semua terkejut tgk peyut ni haa. Kelakar betul.

Ni lah Saluga. Dah cantek tempat ni skang. Selesa sket lah kut..

Ni lah Saluga. Dah cantek tempat ni skang. Selesa sket lah kut..

Setel semuanya, jalan jalan dlm Bangsar Village II tu dulu. Dahling kasik extra money utk beli kasut raya. Hihihi.. mesti sebab dia malas nak ikut time beli kasut ni. Almaklum laaa.. susah sangat nak jumpa kasut yang ngam. Round round jumpa Envee. Butik cantek cantek ni. Masuk masuk.. carik maxi dress utk raya. Tailor cakap kain yang gua anta 2 bln lepas, gunting pun belum lagi. Perghhh.. sempat ke siap? So, planning masuk Envee ni nak carik backup lah. In case dress yg kat tailor tak sempat siap.. ada dress lain utk pakai. Sekali bekenan satu dress ni tapi mak ngai.. simple sangat rm300 gitu. Kain hitam kosong jer + manik manik bodo sket kat leher. Beli satu maxi dress bercorak retro hitam putih. Berkenan sebab nampak slim dan tinggi jer bile pakai. Perasan kejap time dalam bilik salin baju tu. Wahahahah..So, bajet beli kasut dah terkurang plak. Erkk.. harap harap ada kasut dlm balance tu lah.

Setel tu, otw balik.. singgah TTDI pasar ramadhan. Sekali, kuih fevret dahlin dah takder jual. Tukang buat kuih dah start cuti raya pulak. Adoi.. buang masa jer rasa. Terus nak balik lah.. sekali singgah The Curve dulu. Nak kene carik kasut raya jugak ni. Masuk MJ.. round round. Berkenan kat satu sembonia ni. Dah laa ada disc. Perghhh.. cantek kasutnya. Sekali teringat perut boyot.. takkan nak pakai 3″ heel? So end up beli satu kasut ala wedges. Takder disc tp still ok lah harga dia. Ader balance lagi duit tu. Wah wah.. syioknya. So, g Triumph. Yeyyyy.. beli spendo raya. Puas ati arini. Duit yang dahlin kasik nak beli kasut tu, gua bleh beli satu dress, satu pasang kasut ngan 3 lai spendor. Bijak tak berbelanja gini? Terasa cam bijak sangat arini.

Kasut raya, Baju raya ngan spendor raya... yahoooo.. sarung kopek raya jer takder lagi nih.

Kasut raya, Baju raya ngan spendor raya... yahoooo.. sarung kopek raya jer takder lagi nih.

Sampai rumah baring kejap.. layan mata dulu. Bangun tu.. tiba tiba.. mood membuat kuih raya mari lagi. Perghhh.. dahsyat kejap rasa. Check check bahan, ok .. ngam nak buat Sarang Semut plak. Taraaaa..

Sarang semut ngan warna warni rice.

Sarang semut ngan warna warni rice.

Sarang semut ngan choc rice plak.

Sarang semut ngan choc rice plak.

Siap ada 2 version. Hahaha.. sebab rice warna warni tu dah abes. Nak beli mana ada kedai bukak dah tetengah malam ni. Kat 7E ada jual ke barang buat kuih raya? Cam takder jer.. Cam biasa, buat kuih sambil layan radio. Syahdu sket dengar lagu raya sambil buat kuih raya. Baru ngam kan?

Berakhir lah Isnin yang hangat ni. Setel buat kuih dah pukul 7 am dah. Nasib lah dahlin kata sedap. Terus simpan satu balang dalam bilik. Dah macam macam balang kuih raya ada dlm bilik ni ha. Kalau bersemut badan time tido.. hah ! Padan muka. Hihihi..

P/S : Ari ni pun hangat jugak. Berpeluh butt crack mendrive tetengah panas tadi. Huh !

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

Related posts:

  1. Seharian yang penat tapi bahagia. Hello there! If you are new here, you might want...
  2. Melempiaskan Nafsu Yang Tak Tertahan - Entri yang tertunggak ! Hello there! If you are new here, you might want...
  3. Di sengat lebah yang kiut ;D Hello there! If you are new here, you might want...
  4. Selamat Hari Raya Hello there! If you are new here, you might want...
  5. Letih yang membahagiakan Hello there! If you are new here, you might want...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


5 comments to Isnin yang hangat

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: