Alpha Lipid

Photobucket
September 2009
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Ghairahnyaaaa

Wahahaah.. mesti korang pikir apa yang mengghairahkan bulan bulan posa ni kan? Heppp.. jangan berpikiran lucah. Kurang pahala kang.. tak jamin.

Actually, nak citer betapa ghairah cik pun nonie memasang lampu lip lap berbentuk ketupat walaupun ada beberapa mentol yang dah terbakar. So, 3-4 malam yang lepas, lepas berbuka.. terus suh ida rocker amek kerusi meja makan yang lama (kerusi jer tinggal, meja dah buang) sebab belum beli tangga. Bawak mertun (hammer) n penyangkut beserta lampu lip lap kesayangan gua tu. Operasi mai pasang lampu lip lap pun bermula. Letih jugak laaa suh orang slow buat keje. Orang cakap penyangkut tu terbalik.. duk ketuk jugak. Mana nak lekat. Adoi.. memang menguji kesabaran betul laaa.

Akhirnya nak kene gua jugak panjat sendiri n ketuk sendiri. Baru puas hati. Ketuk ketuk lebih kurang.. yahooo. Dah siap. Memang syiok lah rasa. Ingat nak buh pelita. Dah ada ida rocker tu bleh suh dia kutip simpan every morning lah kan. Sekali tak jadik sebab takut terbakar rumah. Ni seme pasal hasutan suami ku itu.

Pastu, paksa pulak ida rocker cuci porch besoknya. Kalau tak suruh, dia tak buat. Ada ke pukul 3 ptg… senyap sunyi.. tup tup nampak dia duk membongkang dalam bilik dia. Pintu tak tutup, kaki terkangkang. Gua biar jer.. dalam kul 4.30 dia bangun, baik jer gua sound ” puas dah ke tido?”. Mana tak bengang.. bulan posa ni.. orang bersahur… dia membongkang. Pukul 9 lebih dah membongkang. Banyak bende lah dia ni tak berapa nak bagus. Bab buat keje lain hal laaa pulak. Adoiiii…apo nasib badan.

Tukar citer lah. Kalau citer pasal si Ida ni.. mau panas kepala sampai ke pungkoq ni. Baik citer pasal lampu lap lip gua. Wahahahaha..

Nampak lampu ketupat tu?

Nampak lampu ketupat tu?

Haaa? Aritu try nak amek time dia duk me’lip-lap’ tu tapi tak nampak menda pun. Heran plak.. so try amek time petang. Using VQ 1015 ni. Cun gak laaa gamba dia kan?

Alang alang citer pasal porch ni.. ada tanam pokok bunga. Sapa ada petua nak kasik pokok hidup segar bugar? Tanam pokok jer.. asek laa mati. Pastu ader satu pokok ni.. tetiber jadi senget ke bawah. Awat tak tau.. lemah tenaga batin ka?

Ni jer laaa pokok yang jadik survivor. Yang lain seme dah kojol.

Ni jer laaa pokok yang jadik survivor. Yang lain seme dah kojol.

Nampak tak pakat condong dah. Yang kecik kecik tu actually besar. Yang besar dah kiok.. nasib laa ada anak anak pokok. Tu dah besar laa anak pokok tu. Ingat nak carik pokok ada bunga kaler pink. Pokok apa eh ? Yang kira senang jaga lah.. tak mudah mampos. Ader pendapat tak adik adik sekelian?

Kalau ada, sile kasik nama kedai sekali ek? Jangan laa pulak kedai kat semenyih ka, kuala kubu baru kaa.. letih nak mencari nanti.

P/S : Camner nak kasik pokok betik cepat berbuah?

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

Related posts:

  1. Di Hari Ku Berbangga Hello there! If you are new here, you might want...
  2. Ringkasan cerita untuk minggu ini Hello there! If you are new here, you might want...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


3 comments to Ghairahnyaaaa

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: