Alpha Lipid

Photobucket
August 2009
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Apa untuk berbuka?

Bulan posa kan.. aper lagi? Menjaja gambo berbuka lah. Cek mek molek berjaya di buat sampai tak seda dah waktu berbuka. Kelam kabut satu dapur tadi. Dapur jer yg kelam kabut. Tuan dia rileks jer.

Cam biasa, ke pasar ramadhan TTDI. Ya rabbi, ingat sampai pukul 4.30 pm gitu tak ramai orang lagi. Satu macam.. parking pun takdok. 2-3 kali lah duk menawaf. Maner dengan jammed sepanjang jalan lagi. Adoi.. panas pulak tu. Bleh hilang sabar menjadikan kurang keimanan gua petang tadi. Mujur tak layan perasaan amarah yang marah sangat. Kepala duk bz plan aper nak di beli siap siap. Ari ni gerai cam aritu gaks. Wonder, tak ramai pulak yang berniaga this year eh. Yang ada memang gerai gerai glamer lah. Gerai kurang glamer pun ado. Bukan takdo. Cume tak banyak. Ado jumpa model model 80-an jugak. Tinggi ya rabbi. Makan apa eh diorang ni.. pakat tinggi menggalah.

Menu berbuka untuk hari ni.

Menu berbuka untuk hari ni.

Tuan tuan dan puan puan. Menu berbuka hari ini adalah murtabak king yang terpaksa beratur dan ader pompuan giler potong queue pastu cakap kuat kuat cam dia betul. Biol punyer pompuan. Dah laa menipu. Mengong betul. Nasib murtabak sedap. Dalam tupperware kunin tu plak, pengat pisang di hantar by SIL. Sedap.. tak berapa nak manis. Pastu.. roti jalan yang tak sedap. Menyesal plak beli. Dalam pinggan lagi satu tu, popia bersira kegemaran sang suami, roti sardin yg buleh tahan sedap, pulut panggang seketul and samosa daging seketul jugak. Satu pinggan tu tembikai sedap manis yang tidak berbiji. Sangat untung membelinya dan yang terakhir.. yahooo.. cek mek molek buatan sendiri. Start buat pukul 6.30 pm. Itu pun merebus saja adoi.. lambat betul. Sempat anta sket to SIL. Kalau laa kak long duk dekat kan besh. I love masakan kak long. Cam mak jugak. Eh.. windu mak. Windu nak buka posa sama sama. Hopefully jadik laa plan mak nak datang sini tak lama lagi tu. Yeyyy.. bleh suh mak masak macam macam. Yahoooo…

Ni pun baru lepas makan jugak. Beli ikan pari bakar sekor kat pasar tadi. Sedap tu. Ikan bakar pak tam. Nyumm nyumm. Ayaq asam dia .. perghhh. Menggamit memori zaman persekolahan. Makan pulak ngan ikan bilis tempoyak. Gila lah melayu. Campur nasik panas.Makan solo jer. Dahling bulan posa ni cam takmau makan nasik plak. Pelik kejap. Nak diet kut.

Supper di tengah malam.

Supper di tengah malam.

Cam biasa, layan ngan air ribena. Eh, buleh ketagihan tak minum air ribena banyak banyak? Cam ketagihan jer. Asek nak air ribena jer sampai g pasar ramadhan pun tak layan air macam macam jenis tu. Duk tingat air ribena jer. Kene rasukan antu ribena bulat bulat kut.

Projek pasang lampu lip lap bentuk ketupat plak terpaksa ditunda. Suis kat porch tu plak buat hal. Rosak plak. Besok jugak nak panggil Pakcik Halim serbaboleh. Nak suh repair gak. Baru meriah nanti. Ada lampu lip lap cantek kat porch. Pas siap pasang, bleh g cari mercun pulak. Maner ada orang jual mercun eh? Syyhh.. jangan cakap kuat kuat. Nanti polis marah. Wahahaha..

P/S : Nak pujuk laki sahur kat A&W. Moga niat bersahur (niat baik) di redhai Allah. Bukakan laaa pintu hati suamiku utk g A&W. Aminnn..

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

Related posts:

  1. Ringkasan cerita untuk minggu ini Hello there! If you are new here, you might want...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


6 comments to Apa untuk berbuka?

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: