Alpha Lipid

Photobucket
August 2009
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Again and again

Semalam ma mummy in law n daddy in law (perghhh !) tido sini. Plan asal nak dtg makan cucur bawang ngan kuah kacang tapi agaknyer nampak umah ni cam syiok stim jer, terus tido semalam. Lepas makan, g umah k.jue amek kain baju n tido sini.

Ari ni pepagi lagi dengan jayanya gua dah bangun. Belikan roti canai jer as bfast. Pastu, diorang balik umah k.jue balik bersiap sebab jap lagi nak g Giant. Gua.. lepak seround. Dalam kul 11.30 am dah siap nak ke Giant. Yer.. ari ari mesti ke Giant rasanya. Pelik laa pulak. Round round Giant, tak puas ati lagi… singgah The Curve plak otw balik tu. Gilo panas ari ni. Setel tu balik rumah terus cam ngantuk tak hengat doniawi.

Malam, dahlin request cucur bawang n kuah kacang again. Waduh.. sedap sangat kah? Cam biasa.. nak masak kasi sedap korang pakai sleeveless. For sure laki korang akan request suh masak ari ari. Ader perasa tambahan. Lagi power dari pak aji naik moto. Ari ni pun mood gua baik, kasik ida (bibik) call indon. Lama jugak laaa.. ntah apa dia sembang ngan husbandnyaa. Lepas sembang request nak masuk bilik tutup pintu. Lantak ko laaa ida.. boss kasik can berjiwang lepas cakap ngan husband. Maner tau, nak meleleh sambil meniarap .. sembam muka kat bantal sambil kaki terlipat.  Sob sob..

Cucur Bawang n Kuah Kacang. Kaki bulu bulu tu kaki suami tercenta. Sebab bulu lah i terpikat.. auwww..

Cucur Bawang n Kuah Kacang. Kaki bulu bulu tu kaki suami tercenta. Sebab bulu lah i terpikat.. auwww..

Rasanyer cucur bawang makan ngan kuah kacang ni utara style kut eh? Ni pun extra pedas sket. Mengalir air mata MIL semalam time makan. Dia takleh makan pedas langsung. Yang anak n menantu dia yang ni.. takleh makan tak pedas pulak. Laki saya tu haaa.. mau tak pedas, takdak selera pulak. Memang kuat makan pedas sangat. Susah rasa nak jumpa orang orang dari negeri ewau bulan makan cili pedas pedas eh. Manis pulak tak kuar. Air kalau bleh., biar kaler jer lebih. Rasa takdak pun ok jer. Takleh manis sket.. mesti bising. Maybe sebab tu laa kiter berjodohan kut eh? Ai pun suke makan pedas… hihihi.

Lagi lebih kurang 2 minggu, dah nak sambut 3rd wedding anniversary. Kejap jer rasa. Pejam celik pejam celik, dah 3 thn kiter bersama sama menempuhi bahtera rumahtangga (ayat novel ni.. ). Tak rasa pun dah 3 tahun. Plan dah ada pun. Nak g jauh jauh memang tak laa kut. So, pegi dekat dekat ajo. Merdeka ni .. ngam ngam laaa 3 tahun. Harap harap berkekalan sampai akhir hayat.

P/S : I lef u dahlin. Sementara mood baik ni.. request laaa nak makan apa pulak besok. Tingin nak beli foundation Chanel plak.

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

Related posts:

  1. Masa ditunggu-tunggu Hello there! If you are new here, you might want...
  2. New life Hello there! If you are new here, you might want...
  3. Yummy for the tummy Hello there! If you are new here, you might want...
  4. Seharian yang penat tapi bahagia. Hello there! If you are new here, you might want...
  5. Hati berbunga bunga Hello there! If you are new here, you might want...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


12 comments to Again and again

  • Sedapkan. Saya pon suke. Makan lak panas-panas kodok cicah sambal kacang. pastu minum air kopi. eeee….

  • scha

    Alahai nonie
    nampak best cucur bwg tu
    perghhhh cicah dengan sambal
    camtu lagilah laju bile makan
    petang ni jugak kscha nak wat :D
    nonie semakin rancak memasak
    syabas sista, i like :)
    take care nonie
    xoxo :)

  • bibik ida tu mesti dia masuk bilik nak wat phone sex tu. alalala. =P

    hmm cucur cicah ngan kuah kacang ! macam rojak ! ishhh ni yang terus ju teringin nak gi mamak. umm sedapnyaa.

    • hihih…
      Dia pakai phone rumah jaa
      Nonie beli iTalk kasik dia pakai
      Dia masuk bilik layan perasan kut

      Geli jer kalau bibik buat phone sex
      Bwekkk.. huhu

      Mai laaa Jules
      Sedap jugak makan cucur ngan kuah kacang ni
      Pastu kentut.. perghh.. prooot proottt sepanjang hari

  • dira

    haha…bahtera rumahtangga ayat novel..lawak nye nonie ni..apepun slmt anniversary akan dtg neh!

    kesian plak la kat bibik ida tu yek bjauhan ngn laki nye kat indon..ju mcm tau2 je bibik ida wat phone sex tu..ju cukup berpengalaman..hahaha…ju jgn marah!

    ooo klu sleeveless masakan lg best orait la dira pun sleeveless lah nanti..nonie bagusnye pregnant tp rajin sgt masak2 kan!! nonie take care!!

    • Wakaa.. dira
      Kesian jugak lah.. tp apa bleh buat kan
      Yg pasal Jules tu memang dah tau
      Otai tu.. wakaaa..

      Try laa dira
      Nak nak bgn tido, tak mandi .. terus masak
      Lagi yummy.. wakaaa

  • Nampak cucur tu sgt rangup dan menggiurkan…nyum nyum
    mmg org kelate tak mkn pedas eh? sb dr ayah saya, abg2, sampailah ke laki saya kuat makan pedas tahap gaban…
    kalau tak pedas tak lalu mkan plak..siap org kat opis panggil dia raja sambal…ekekke
    dan seme org pelik kenapa dia kuat mkn pedas sedangkan dia org kelate…
    bab manis tu standard je la dia..standard org kelate…kekekeke

    • Rangup tp lembut.. cewah
      Buh telur sebiji..
      Rasanya orang pompuan kelate kut yg tak makan pedas ek?
      Ntah laa..
      Nonie pun tak paham.. camner setengah makan pedas
      Setengah tak makan pedas langsung..

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: