Alpha Lipid

Photobucket
August 2009
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Categories

Archives

Where Moms Unite



Yummy for the tummy

Semalam pergi ke Giant. Yes .. lagi dan lagi. This time beli barang dapur plus barang utk beriani. Gajus, kismis and some rempah.

Dengan apron kiut. Terus sambar satu..

Dengan apron kiut. Terus sambar satu..

Besh sangat apron ni. Cam kiut kiut. Ader several colors gak laaa.. tp being me, of course ler pink kan. Cam tak logik tetiber biru/green plak. Harga dlm Rm 10.99 kut kalau tak salah. Tak baper nak ingat plak. Lately ni cam pelupa sket lah..

Pagi tadi bangun pun, kelam kabut g kedai mamak dekat rumah plak. Dah nak masak beriani, cerdik sangat takder basmathi kan? So beli laa kat kedai mamak tu. Beli sekilo jer lah. RM6.60. Mahal jugak rasanya. Balik rumah.. terus buat apa yg patut. Paling awal, buat jelatah/acar timun dulu. Simple style.. tak goreng goreng apa pun. Buat awal so that nanti by the time nak makan, air timun, bawang seme tu dah bergabung tenaga.. baru sodap. Pastu buat rempah untuk nasik pulak.. bab ni agak cuak sket. This is my first time buat beriani all alone. Masak nasi biasa pun kengkadang failed, ini plak beriani tapi alhamdulillah lah. Berjaya jugak. Meratah nasik saja pun rasanya yummy. Lemak lemak sedap. Sambil tanak nasik tu, baru masak sambal ayam. Dahlin takmo makan masak merah. Nak sambal so that rasa pedas nyiauuu sket. Lastly, suh maid goreng papadom. Dia g goreng sampai kaler coklat. Asal boleh jer laa ko ni ida.

Papadom, Nasi Beriani, Jelatah & Sambal Ayam.

Papadom, Nasi Beriani, Jelatah & Sambal Ayam.

Simple jer laa. Takyah laa korang nak expect nampak pinggan mangkuk arcopal kat sini. Asal muat, kire ok lah. Tu nasi beriani with gajus n kismis. Dahling yang suka sangat kismis ni. Dia panggil zabit. Kelakar kan? Nasi tu sekilo tau. Gilos sket. Dah pass kat umah SIL satu sia (mangkuk tingkat). Dahlin kata menjadi so rasa syiok stim lah arini. Kalau mak tau ni, mesti mak terkejut. Yer, saya tak suka langsung ke dapur satu masa dulu. Bila mak tanya.. saya cakap kat KL makan kat kedai lagi jimat dari makan sendiri. Ngoi kan jawapan?

Yummy for my tummy

Yummy for my tummy

So, ni lah lunch for today. Yummy for my tummy .. Layan ngan teh o ais. Lepas makan..hamek ko. Perut cam nak meletup. Adoi… aper pun. Semua menjadi… i’m happy. Dahlin, jom g giant lagi. Aleh aleh pulak kan.. :P

P/S : Tengah duk pikir besok punya resipi..

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

Related posts:

  1. Hari Hari ke Ghulam Hello there! If you are new here, you might want...
  2. New life Hello there! If you are new here, you might want...
  3. Layan makan time Hello there! If you are new here, you might want...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


12 comments to Yummy for the tummy

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: