Alpha Lipid

Photobucket
August 2009
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Categories

Archives

Where Moms Unite



New life

Well well well… dah seminggu lebih pindah rumah. Kotak pun banyak dah setel. Tinggal beg beg baju yg malas nak punggah n kemas. Mostly sebab baju baju yg dah takleh nak pakai. Pendek kata, dah tak muat n jeans. Malas laa nak punggah kan.

Dapur pun dah start berasap. Everyday ok. Never in my life masak deret seminggu. Siap malam ni.. masak dinner lagi. Selalu lunch jer masak sebab dinner, dahlin akan masak super burger dia tu. Tapi sebab lauk tengahari tadi cam sedap plak (according to him lah kan) and dah licin.. dia request dinner lauk yg sama. So, nak taknak terpaksa kuar petang tadi. Plan nak ke IKEA jer.. nak cari mende mende utk semakkan rumah tapi sebab ramai sangat manusia.. tukar plan ke Mid Valley. Yeyyy.. bleh minum air mata kucen petaling street tu. Sampai sampai memang terus beli lah. Jalan jalan.. singgah Aussino jap beli sarung bantal, masuk JJ, Masuk MJ… takder mende berkenan.. round kat Gardens plak. Dah setel seme.. balik n terus ke GIANT, Kota Dsara pulak.

Semenjak dua menjak ni, memang cam fav. tempat utk beli barang dapur plak kat Giant ni. Walaupun Tesco cuma di depan rumah jer.. still nak ke Giant. Kenapa? Giant lagi murah, plus banyak pilihan.. plus lagi bersih and banyak tempat makan. Wakaaa.. makan di lupa jangan.

Urs truly ngan mr trolley.

Urs truly ngan mr trolley.

Tempat ikan, ayam n daging dia memang bersih. Puas hati lah nak membeli kat sini. Tak berbau sangat cam kat tempat lain. Alley dia pun cam besar besar. Harga pun rasanyer memang baloi lah. Besh kan? Petang tadi beli barang barang nak di masak utk besok lusa. Ikan, daging, ayam, telur and sket sayur sayur.. cewah. Rasa syiok pulak kan beli barang dapur ni.

Lauk malam ni adalah..

Daging Cili

Daging Cili

Daging diperap cili padi yg dikisar halus. Nyum.. goreng kasik garing. Tepi tepi pinggan tu kalau Gordon Ramsay nampak mesti gua kene bambu. Wahahahaa.. tapi dahlin kasik markah 11/10. Tak ke dahsyat tu? Wahahaa.. kalau lap keliling pinggan tu, ntah ke boleh dapat 100/10.

Selar masak Thai sos

Selar masak Thai sos

Ini ikan selar thai sos. Paling senang ni. Goreng jer selar tu… buat thai sos. Dah setel. Pinggan comel ni penangan maid gua. Asal boleh jer ikan lagi besar dari pinggan. Malas nak tukar dah.. lantak jer la. Ikan sekor jer sebab makan berdua n dahlin tak layan ikan selar. Dia layan daging tadi ngan kuah ikan ni jer. Buleh laa dia kasik 9/10. Wah.. kire ok gak laa kan. Ingat next time tukar ikan lain laaaa.. baru lebih sedap kut.

Eh.. 9 Aug ni besday Kak Long ku yang tersayang. Happy Birthday kak long.. moga panjang umur n makin murah rejeki. Hang laaa kakak paling besh dalam dunia.

P/S : Naper berat tak naik naik ni eh? Misteri lah rasa.. risau ni..

Share and Enjoy:
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google

Share/Save/Bookmark

Related posts:

  1. Teppanyaki Nite oleh Chef Hensem Hello there! If you are new here, you might want...
  2. Masa ditunggu-tunggu Hello there! If you are new here, you might want...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


6 comments to New life

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="">

:p 8) :lol: =( :8 ;) :(( :o: :[ :) :D :-| :-[) :bloody: :cool: :choler: :love: :oups: :aie: :beurk: