Advert

Go to Mama Panda's FB Page
Archives
Categories
Calendar
September 2014
S M T W T F S
« Aug    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Instagram
 

Lawatan Puan Besar

Hebak tajuk?

Puan besar tu ciknon lah. Hahahaa. Sapa lagi nak besar kat sini. Lawatan pulak. ke sekolah sekolah tadika dalam senarai ni ha. Nak kena pilih sekolah untuk hazel tu.Next year nak sekolah.. bos suh piilih sekolah dekat area rumah je senang. Pagi tu pi amek parcel kat poslaju cherang. Balik dri tu.. singgah Brainy Bunch.

Grill bawak tak kunci. Pintu tak berkunci.. naik atas Tangga tu agak busuk sket tapi bersih. Agak kecik sebab amek satu kedai saja area shoplot tingkat atas. Tak sure sama ada pasang aircond atau tak tp agak panas. Sebab BB ni mengamalkan konsep montessori.. so takder kelas mengikut umur. Tak ramai student.. nampak cikgu pun 2-3 orang je. Tahla.. ciknon ni olskool kut tp macam takdak kelas ni.. ciknon rasa pelik. So cikgu yang dipanggil Aunty Su explain pasal proses pembelajaran semua. Menarik.. belajar solat dhuha semua.. kalau sampai sekolah pukul 7.30. Kalau sampai pukul 8.30.. tak sempat belajar tu semua. Pastu aunty su dok promo full day punya kelas. Pagi sampai petang. RM730. Menanges jer tgk harga. Dari pagi sampai petang nak tinggalkan Hazel kat shoplot gitu.. tak sampai hati lah. Bulanan pagi sampai tengahari RM330. Ok.. takper..

Dah nak sampai rumah… singgah Smart Reader depan rumah ni. Atas kedai Matase Sutera tu.. cantik cantik baju matase tu kan. Nak masuk butik dia pun tak berani lah. Malu… ciknon selekeh je ni.. ah… malu ah. Naik smart reader. Wahhh.. berkenanlah. Sejuk je ekonnya. Naik naik macam tempat assembly. Tp masa sampai tu.. diorang tgh siapkan untuk masa rehat. Check check.. ada playground.Bulanan RM295. Ada kelas agama walaupun cuma 2x seminggu. Cikgu cikgu pun nampak macam qualified juga…

Takpe takpe.. balik nanti kita bagitau bos. So balik.. citer gitu gini. Bos kata amek Smart Reader lah. Dekat sangat… even naik beskal pun mmg sampai. So.. ok la. Smart reader lah sekolah mektot nanti. Tadika sekarang memang mahal mahal eh yuran. Nak tercekik tgk.. Utk konsert dah rm100.. hari sukan rm100. Sukan apa depa main ni.. menembak ka pa.. mahal sangat. Ni kalau tak boleh baca buku.. tak boleh tambah tolak… memang laa.. memang tak patut.

Dulu ciknon tadika kemas kat port dickson.. rileks je. Balik sekolah .. singgah kedai runcit beli chewing gum bentuk rokok. Kena kunyah laju laju sebelum sampai rumah. Kalau mak tahu… mungkin dilibasnya menggunakan serai. Sakittttt tahuuuuuu

Ini budak dah nak masuk 5 tahun. :heart: Sekejapnya masa berlalu kan. Dulu dulu lembik jer.. rambut pun takdop. Sekarang bukan main.. kejap2 dia la princess elsa.. dia laa callie sheriff .. dia la semuanya.

Memi sori ya selalu sangat tinggi suara kat Hazel. Kadang kadang adult pun ada mentos disorder… im sorry dahling hazel..  :sad:

P/S : Whatsapp me untuk Ephyra / Qaseh Gold Kekanda, Adinda, Junior/ V Anggun. 012 3531082.

Friendship Never End

Wah gitu tajuknya. Kelas kan?

Known her since 2003 .. kan fara kan? Lama kan.. chat thru ym lah.. gtalk lah. Tengah malam bila takleh lena n online, mesti borak dengan dia lah.. masa tu dia keja kat TM. Terus macam cantiknya dia ni.. hahahaa. Ok.. tiba tiba pulak.

Pernah jumpa beberapa kali jugak. Terserempak kat OU lah maasa dia baru kawen… dia datang rumah dulu.. masa tu masing masing anak sorang je pun. Baby je lagi anak masing masing. Pastu.. ciknon pun pindah ke kb. Bye bye faraaaaaa..

Tapi berpindah ke luar negara ni.. eh… luar negeri ni takde laa efek sangat pun. Cuma location la.. jauh ya aaa auw. Still contact n borak borak lagi. Walaupun jauh di seberang sana… ada je la citer nya. Macam macam kan… dari zaman masing masing bujang.. pastu berdating .. pastu kawen. Aaaa.. macam macam. love love..

Hari tu dapat parcel.. macam macam ado. Suka ciknon.

Siap handmade kad raya. Ciknon sukaaaaa sangat. Mektot pun suka.. i want this memi. Oh man.. cannot… ni memi punya. Kalau nak, pi carik kawan sendiri.. hahahaha. Ada jugak acuan acuan untuk makanan. See see… suka sangat. Sini mmg takdak jual.. Terus ciknon paksa paksa hazel… hazelll… memi masak nasi eh untuk hazel. Lauk cikem..

Laju je mektot tu lariiiii.. ntah apa dia tak suka sangat nasi pun tak tau la. Tapi matbok steady. Suap apa pun.. nom nom nom. Ada peluang makan nasi dengan tekun ni. Besok nak cari dada ayam. Kasi makan itu matbok. Supaya jadi supertough. Hihi..

Thank you puan fara nina ramli. Nanti tunggu yaaa… bungkusan jauh dari new castle pulak. Thanks sesangat… me lef it… so so much.

P/S : True friend will always stand by u no matter what.. betul.. taara tipu…

Kisah seorang penagih..

Kisah seorang anak yang duka nestapa kerana.. ibunya penagihhhh

Penagih loom band weh. Jangan pikir macam macam ha.. Kisahnya begini. Mula mula.. eleh.. apa diorang ni. Main getah je.. pastu heboh. Ada bahan penyebab kanser. Bila baca.. eh.. bukan loom band tu tapi charms untuk loom band. Yer… check semula kat website kedai uk yang tarik balik semua charms tu.. mereka still jual the loom band. Yang ditarik balik hanya charms. Sepaham ciknon la.. almaklum.. tak sekolah omputih. Baca paper omputeh pun sebijik sebijik perkataan nak kasi paham.. maafkan saya..

Puas mensurvey sana sini.. kat kb mall ada jual. Ok.. zassss.. ” dahling, gua nak g kedai sat. Gua bawak hazel.. ebok tinggal dengan mamiwan.. can?” sambil tangan tu gosok lembut lembut lengan abe joe. (kena cakap nak pi kedai.. satgi nak pi kb mall, kena soaljawab.. wahaha). Dah gua gosok lembut lembut lengan tough abe joe tu.. terus dia pon.. pi lah.

Hahahaaha.. see see. Nak mintak sesuatu.. kena ada cara. Baru boleh dikabulkan permintaan tu. Terus.. siap2 .. hujan? Arrghhh.. tak dulik. Cepat hazel.. lampu trafik bertukar merah? Arhhhh.. cepat la hoi. Nak g kbmall ni. Dah sampai.. parking pulak sesak. Marah ni… marahhhhh. Last last suh hazel doa sket. Kasi dapat parking.. alhamdulillah. Doa kanak2 suci selalunya dimakbulkan. Lepas ni nak suruh hazel hafal doa agar dilembutkan hati dadda untuk belikan memi handbag barang 3-4 ketul. Hahahaaa..

Dah sampai.. kena cukai dengan mek hazel tu la pulak. Naik menda alah buh singgit tu… goyang2 bunyi2. Habis je menda tu.. laju ciknon seret je hazel.. sampai kedai. Pilih dan bayar.. NOT!! Banyak pulak cukai mek hazel tu hari ni. Dia nampak doll Elsa Frozen (made in china) yang kalau adik dia gigit terus kompem berlubang tu.. nak pulak dah. Mujur laaa mak hang good mood. Dah la made in china.. bukan nama elsa.. nama clever. Whattttt ..

Dah setel.. bayar. Terus cepat cepat balik. Singgah beli airkotak soya Yeos dulu. Buat bekal minum dalam kete. Almaklum laaaa.. 10 minit dari kbmall tu sampai ke rumah.. takut dahaga.

Dah sampai.. ok. Maghrib dulu apa pun. Ok.. abe joe bz dalam bilik. Ciknon bukak kotak tu.. berpinau mata .. banyaknya getah. Bukak youtube.. search search. Nak buat ni.. nak buat tu.. eh ni cantik..

So benda ni laa buat ciknon ralit semalam. Abe joe kata…”dah sewel ke main ikat ikat getah?” Tapi ciknon kerenyeh saja. Untuk mengkaver ayat tuduh bini sewel.. abe joe buatkan ciknon segelas oligo ais semalam. Buat dalam kole besi macam mamak teh tarik. Yer.. abe joe memang pelik pelik sket.. tp air kalau abe joe yang buat.. gini haa *tunjuk ibu jari.. baguih*.. Serius tak tipu… sedappppp wa cakap luuuuu

Nah. Abes instagram, fb.. semua ciknon taruk gambar gambar ni. Sori laaa kalau pakat cemuih nak tgk.. maafkan ciknon sehari dua ni. Sementara ketagihan ni nak hilang. Naik syok rasa buat menatang alah ni. Nanti kalau ada getah lebih.. ciknon ingat nak buat getah panjang.. buat main zero point.. Eh, abe joe tktau zero point tu apa. Kesian kan?

P/S : Ciknon nak beli getah lagi banyak banyak. Hahahaahahaha. Get ready entry loom band lagi ya.. tungguuuu

Baru puashati betaaaa

Ebok dah start dapat meniti dan merangkak laju laju ke serata negeri..

Memang laa kelam kabut sangat rasa. Banding dengan Hazel.. ebok punya skill merangkak mmg tahap mahaguru. Gila lajuuuu. Dah lama dah dia start merangkak. Lama lama.. dah sampai tahap tak dapat mengkontrol kesabaran, maka… kami bawak kuar laa duit dan membeliiiii….

Eh.. bakpo gamba tokse tubik nih.. huk alohhhh…

Beli 6-panels Haenim Play Yard ni haa.. punya laa lama da plan nak beli. Finally.. lepas pikir panjang dan tgk timbunan kain tak berbasuh tu sebab ebok asek laaa nak melekat je.. maka kugagahi membayar untuk pagar pagar ni. Beli kat akiddy.com. Murah lah berbnding yang lain. Untuk price gini dan juga new item.. maka pricenya ok. Sebab dari beli yang preloved.. tambah berapa puluh je dapat yang baru.

Nak kata mmg dia nak sangat laa duk dalam tu pun tak juga.. ada hangin hangin dia jugak. Yang ye nya.. si kakak tu ha. Kakak mana lagi.. mektot laa. Suka suki dia je.. bikin ini play yard serupa bapak dia punya play yard. Eh… mmg la kan. Hahaha… tapi mmg senang. Semua mainan gua longgokkan je dalam ni. Apa? nak main? Masuk laaa hangpa berdua dalam ni na.. toksah nak sepahkan merata. ur memi is not so rajin to kutip mainan bersepah2. Memi is a busy woman tahu !

Ada anak anak berceretek kenit kenit? Then.. beli la ni. memang berbaloi sangat. Boleh besarkan lagi… tambah je panel tu. Btw, our activity panel tu yang non musical pnya. Tak kuasa nak beli yang ada lagu lagu dah. Dah semua toys berlagu.. nak lagu apa lagi. Hahah. Kut satgi pakat mabuk lagu jaa duk dalam tu.

—————————————————————————————————-

Untuk mereka yang mencari cari supplement aka makanan tambahan berasaskan makanan sunnah… boleh la order rangkaian makanan tambahan Qaseh Gold Adinda/Kekanda dan Qaseh Junior dari saya.

Mencari supplement berasaskan makanan sunnah yang diyakini kehalalannya dan suci pembuatannya…
Saya bawakan rangkaian produk produk yang berasaskan makanan sunnah seperti kurma, madu, zaitun, delima dan pelbagai lagi dengan campuran pelbagai herba lain untuk tenaga dalaman dan luaran.

Halalan Thoyyiba

Boleh diambil/digunakan tanpa was was.. menarik kan?

Jangan malu malu dan malas malas, whatsapp atau telegram 012 3531082
Untuk saing2 di kota bharu .. boleh elo ambo deh. Ambo cod… insyallah..

Related Posts with Thumbnails