Advert

Go to Mama Panda's FB Page
Archives
Categories
Calendar
September 2014
S M T W T F S
« Aug    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Instagram
 

Kerana mulut, kawan lari

Orang tua tua kata… kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa. Eh, betul ke? Kalau salah, maafkan saya… bm spm saya dapat 2 saja.

Bila jadi benda gini.. tak syiok rasa kan. nak nak kawan sama sekolah dulu. Amboi… bila depan kita bukan main baik. belakang kita.. ditibai kita cukup2. Yer, kami tak pernah cakap pun kami lawa ke apa.. dan ephyra bukan produk kecantikan ya. Tu laa… orang suh belaja bagi pandai, takmau. Duk sibuk memulau kawan sendiri masa sekolah. Kan dah kurang kecerdikan sampai sekarang.

Orang buat baik.. hang pi naya orang tu. Hang buat cita.. pastu hang duk pi kata dia yang buat cita. Hang kutuk orang sana.. orang sini. Pastu hang buat buat taktau apa.. hang cakap orang tu yang penyampai. Amboi mulut hang.. sedap sungguh la no dok bercerita gitu sana sini. Hang buat cerita anak muntah darah.. panik habih laa kawan kawan serata negeri.. kesiankan hang. Anak dah la sorang… rupanya hang reka cerita tu. Mak jenis apa laaa hang ni. Hang belajaq tak… kata kata mak tu satu doa tau. Orang lain doa anak sihat walafiat.. sampai kat hang, pi duk cerita anak muntah darah. Sanggup pi amek gambaq kat spital.. konon pucat lah.. tak makan apa lah. Ajak orang subahat pulak tu. Dah tukang subahat insaf.. hang naya orang tu pulak.

Bawak bawak laaaa sedar diri sket. La ni.. dah satu group semua tau cita pasai hang. Rupanya mmg dari sekolah perangai dah lagu tu dah. Kalau aku tau, mmg taknak aku buat kawan. Sumpah tak tipu.. cumanya masa sekolah aku mmg tak bercakap pun dengan hang.. tu pun hang nak dengki kat aku no.

Haih…. baru macam ni, dah ada orang dengki. Kut aku ni macam siti nurhalijah… macam mana hang punya dengki agaknya. Macam mana melepak bedak di muka.. tolonglah putihkan jugak hati hang tu.

Kita kawan, tamau lawannnnn

P/S : Emosi tak ciknon hari ni? Emosi tau sebab dia kata ciknon  tak lawa. Memang aaa tak lawa… tapi ciknon manis. Tu la yang laki ciknon cakap dalam phone lepas jumpa 1st time dulu kat Restoren Air Buah Gelas Besar kat Selayang tu. Auwwww… 11 tahun lepas tu. Dia cakap “nonie ni manis lah… “

Auwwwwwwww ganda 28!!!!!

I’m backkkkk

Lama sungguh laaa tak update. Banyak sangat nak tulis tapi bz … bz buat apa tak tau.. tapi bz… cewah

Hazel dah quit school. Well.. after eksiden hari tu.. boss decided to tukarkan sekolah hazel berdekatan rumah. Kalau jadi apa2, senang.. So, tengah memilih. Dekat area rumah ni ada Smart Reader, CIC, Brainy Bunch n cawangan Little Caliph tp nama tadika tu Tadika Kalam Khalifah. Macam dilema pulak nak hantar yang mana. So far… mcm nak hantar Brainy Bunch. Downside dia.. CIC, Smart Reader and Brainy Bunch ni semua kat shoplots tingkat atas. Adalah pengharapan saya kut sekolah sekolah ni kat banglo punya area. Kan macam selesa dan senang la. Nampak pun selamat. Tapi entahla… tak pi tengok pun lagi sekolah sekolah ni..

Ezra on the other hand pulak dah pandai macam macam. Gigi bawah dah clear 2 batang. Atas dah keluar satu.. and satu lagi menunggu masa. Dah pandai meniti merata rata. Dahi pun dah benjol merata rata juga… tapi dia pun makin cheekyyyy sangat. Bila kita marah… tersengih tunjuk gigi bawah 2 batang. Eh.. marah pun tak jadi.. Dia kuat wrestling kakak jayjel. Kesian laaa kakak tu.. redha je. Hihihi.

Entry ni mengambil masa 2 jam lebih.. sebab ada budak kecik ni.. sibuk nak terbalikkan laptop.

P/S : Promo product V Anggun untuk wanita dengan harga istimewa. Whatsapp 012 3531082 untuk details.

Kalaulah kan

Kalaulah tulis blog ni senang.. masa drive.. otak terpikir nak tulis entry pasal hari ni..

Balik je.. bukak laptop… lalalalaaaa.. dah siap berentry entry. Hidup pun happy. NN pun bagi banyak sen.

Tapi bak kata orang.. perkataan kalau ni tak elok. Jadi abaikan je laaa eh. Hadap jer laaa time m huruf besar menimpa diri.. Masa rajin pulak.. tengah menaip, mektot datang.. memi.. what’s this.. what’s that. Last last lupa dan tersadai dalam draft berkurun lama. Pastu.. eh.. nak update blog… ebok pulak. Orang tengah baru boleh duduk sendiri. Ngesot 2-3 inci… sibuk laa tertonggeng tonggeng nak duduk. Last last.. nah.. tertomoih dahi endol tu.. keriau. Memi pon cannot laaa type … offkan laptop.. maka melayan laa anak anak.

Ini baru dua kan.. kalau 3-4? Cewah. Cita cita nak menambah tu dah ada… tunggu laaa kut dipermudahkan dan dimakbulkan Tuhan. Umur dah makin lanjut. Sama lanjut dengan ( Y) hantu kopek. Terpaksa laaa CikNon ni bekerja keras.

Yer… sekarang no more gua gua lu lu. Sopan kan? Rasa nak pakai Kak Non je.. sebab mmg ramai panggil kak non dah. Tapi ada kawan tegor serupa kakton. Jadinya guna nama yang kawan baik pnaggil laa. Ciknon pon ok dah. Ke Kak Non? Ke Kak ANgelina ? kak Jolie? Kak Erra?

Senang tulis blog. Nak citer pasal takdak masa nak tulis entry.. tup tup dah jadi satu entry. Alah.. senang cakap.. kalau blog tak berupdate tu.. malas la. Hihih.

Belum ucap lagi kan Selamat berpuasa dan selamat berbuka puasa dan selamat hari rayalah.. kut nanti tak terupdate masa raya. Maaf zahir batin..

Sambil sambil tu.. mari kita mendoakan kesejahteraan dan keselamatan saudara kita di Gaza.

Nak gamba? Boleh boleh.. takdak permintaan pun mmg kami nak buh pon gamba.

Abam Ebok tido memang muka ada sikit macho. Ini kita panggil. macho macho kembong.

P/S : Ephyra trial pack for RM60 (free shaker) & Premium Pack for RM180 (free shaker & recycle bag). Free postage sudah tentu uols.. 

Home tak berapa sweet home

After 2 minggu di Tepeng.. kami pulang juga ke Kota Bharu semalam. Itu pun tak plan. Plan nak balik Rabu. Tak jadi balik rabu sebab malas nak balik n plan nak g muzium pulak.

Tak berapa penat pun travel dgn kereta ni tp kalau jalan macam highway utara-selatan tu.. mesti lagi best. Selesa sangat. This time ada sket letih sebab banding dgn masa travel ke Tepeng aritu… ezra mmg tak banyak ragam. Time balik… bkn main dia. Kejap2 nanges nak beriba. Gerammmm je kaknon tau…

image

Dengan lidah tersentil… ael ael… lena time ni. Yang tak lena langsung… kakjel tu haa…sat sat duk cakap i dont want kelantan. I want my house. Apa… dia ingat rumah dia kat mana…. london? Zimbabwe? Sekali.. dia cakap.. i want kota bharu. Deýyyy… kota bharu bukan kelantan ke? Sekali dia jawap… i want kota bharu, kl. Nah haiiiii… kota bharu kat kl. Mak pon baru tahu, nak…

image

Maafkan kakjel ni. Dia belum pandai baca peta. Agak keliru…

P/S: tiba tiba rasa nak pindah tepeng je. Bos pun dah syok duk tepeng ni… hihi

Related Posts with Thumbnails